Navigatie overslaan
Toon alles in de buurt

Eilandspolder / Agami

Door Theo de Wit
WetlandWacht

Theo de Wit

Voor Vogelbescherming Nederland 'bewaak' ik al jaren de prachtige Eilandspolder. Eén van de natuurgebieden in Laag Holland. Gelukkig zijn er de laatste jaren niet veel bedreigingen, maar als ze er wel zijn of dreigen te komen, dan hang ik aan de bel. Fietspad, vliegveld, Natura 2000, raceboten, bestemmingsplan; het zijn onderwerpen waar ik me graag mee bemoei.

Wat doet een WetlandWacht?

Voor de bescherming van wetlands werkt Vogelbescherming Nederland samen met een effectief systeem van vrijwilligers: het netwerk van WetlandWachten. De ongeveer 85 WetlandWachten in Nederland fungeren als ogen en oren in het veld. Ze houden ‘hun’ wetland in de gaten en ondernemen actie als er bedreigende ontwikkelingen voor natuur zijn. Verder stimuleren ze lokale en regionale beschermingsactiviteiten waar mogelijk. WetlandWachten hebben vaak veel kennis van vogels en hun leefomgeving en van het natuurgebied waar zij actief zijn. U kunt contact opnemen met de WetlandWacht over ontwikkelingen in desbetreffend natuurgebied die relevant zijn voor vogels.

Werkgebied

Eilandspolder

Theo de Wit:

"In de Eilandspolder ga ik natuurlijk voor de weidevogel. Wij zitten in één van de beste gebieden voor deze vogels, en dat wil ik heel graag heel lang zo houden."

Heeft u een vraag die niet specifiek over dit wetland gaat? Stel dan uw vraag hier

Contact WetlandWacht

Uw gegevens
Kijk hier hoe Vogelbescherming omgaat met uw persoonlijke gegevens.