Tuinvogels herkennen

Genieten van vogels in de tuin, kan dat zonder te weten hoe ze heten? Jawel! Maar in onze ervaring wordt het wel veel leuker als je weet dat de pimpelmees een blauwe pet heeft en de koolmees een zwarte kop. Door de vogels te (leren) herkennen, beleef je de natuur vlakbij huis nog intenser, waardoor je er nog meer van gaat genieten. We helpen u er graag een handje bij.

Tuinvogels in een gids

Er bestaan hele goede gidsen voor iedereen die de vogels in zijn directe omgeving wat beter wil leren kennen. Het boek Vogels, verrassend dichtbij is een mooie gids om mee te beginnen vogels te leren herkennen met prettig gedoseerde hoeveelheden informatie. Maar dat kan ook Minigids Vogels van Nederland en Belgie zijn.
Kom ze in de winkel van Vogelbescherming bekijken of bestel in de webshop.

App Tuinvogels

Vogelbescherming heeft een app ontwikkeld om vogels in de tuin beter te leren herkennen. U vult een aantal kenmerken in van de vogel die u heeft gezien en dan rollen er een aantal suggesties uit. Via deze app kunt u ook gemakkelijk deelnemen aan de jaarlijkse Nationale Tuinvogeltelling in januari die Vogelbescherming organiseert. Download hem nu gratis.

Online Vogelgids

Weet u al een beetje in welke richting u het moet zoeken, kijk dan in onze online vogelgids op deze site. Zoek bijvoorbeeld eens bij de merel, de koolmees of de roodborst, gewaardeerde gasten in de tuin.

Het is een sperwer!

Vliegen alle kleine vogels verschrikt op van de voedertafel en scheert er een roofvogel langs, grote kans dat het een sperwer is. Het is een van de meest gestelde vragen via sociale media aan Vogelbescherming: "Welke roofvogel zit er in mijn tuin?" "Het is een sperwer!", zeggen we dan vaak. Kijk hier of het klopt.

Nico de Haan

De ambassadeur van Vogelbescherming Nico de Haan ontwikkelde een speciale internetcursus om vogels in en om de tuin te leren herkennen. Lees er hier meer over.

Online cursus Vogels van Nederland

In deze gratis vogelcursus voor beginners leert u in 10 vogellessen veel bekende vogels en hun geluiden herkennen. Met handige tips, filmpjes en ezelsbruggetjes. U ontvangt direct de eerste vogelles per mail.

Gratis aanmelden

Mijn tuin een vogelparadijs

Wordt u ook zo blij van vogels in uw tuin of op uw balkon? Hangt u wel eens een vetbolletje voor ze op? U kunt nog meer doen. Doe de gratis Postcode Vogelcheck en ontdek welke vogels in uw buurt leven en hoe u deze vogels kunt helpen.

Doe de Postcode Vogelcheck

Gerelateerde items