Navigatie overslaan
koolmees / Marcel van Kammen - Nature in Stock

Tuinvogels herkennen

Genieten van vogels in de tuin, kan dat zonder te weten hoe ze heten? Jawel! Maar het wordt wel veel leuker als je weet dat de pimpelmees een blauwe pet heeft en de koolmees een zwarte kop. Door de vogels te (leren) herkennen, beleef je de natuur vlakbij huis nog intenser, waardoor je er nog meer van gaat genieten. We helpen je er graag een handje bij.

Gratis cursus Tuinvogels in Nederland

In deze vogelcursus voor beginners leer je in tien vogellessen veel tuinvogels en hun geluiden herkennen. Met handige tips, filmpjes, ezelsbruggetjes en leuke weetjes om nog meer van vogels te genieten. Meld je aan en ontvang direct de eerste vogelles per mail

Tuinvogels in een gids

Er bestaan hele goede gidsen voor iedereen die de vogels in zijn directe omgeving beter wil leren kennen. De Gewiekste Vogelgids is een mooie gids om mee te beginnen, met prettig gedoseerde hoeveelheden informatie. Maar ook de Minigids Vogels van Nederland en Belgie is een fijne gids. Kom ze in de winkel van Vogelbescherming bekijken of bestel in de webshop.

App Tuinvogels

Vogelbescherming heeft een web-app ontwikkeld voor de mobiele telefoon. Herken via de handige herkenningstool snel en makkelijk alle tuinvogels en tekst je kennis over herkenning via een leuke quiz. Via deze web-app kun je ook gemakkelijk deelnemen aan de jaarlijkse Nationale Tuinvogeltelling in januari die Vogelbescherming organiseert. Lees meer over de web-app.

Online Vogelgids

Weet je al een beetje in welke richting je het moet zoeken, kijk dan in onze online vogelgids op deze site. Zoek bijvoorbeeld eens bij de merel, de koolmees of de roodborst, gewaardeerde gasten in de tuin.

Het is een sperwer!

Vliegen alle kleine vogels verschrikt op van de voedertafel en scheert er een roofvogel langs, grote kans dat het een sperwer is. Het is een van de meest gestelde vragen via sociale media aan Vogelbescherming: "Welke roofvogel zit er in mijn tuin?" "Het is een sperwer!", zeggen we dan vaak. Kijk hier of het klopt.

Online cursus Vogels van Nederland

In deze gratis vogelcursus voor beginners leer je in 10 vogellessen veel bekende vogels en hun geluiden herkennen. Met handige tips, filmpjes en ezelsbruggetjes. Je ontvangt direct de eerste vogelles per mail.

Inschrijven gratis cursus

Mijn tuin een vogelparadijs

Word jij ook zo blij van vogels in je tuin of op je balkon? Hang je wel eens een vetbolletje voor ze op? Je kunt nog meer doen. Doe de gratis Postcode Vogelcheck en ontdek welke vogels in jouw buurt leven en hoe je deze vogels kunt helpen.

Postcode Vogelcheck