Navigatie overslaan
Vooroever - IJsselmeer / Amy Spierenburg Toon alles in de buurt
Vooroever - IJsselmeer / Amy Spierenburg Amy Spierenburg

Door Amy Spierenburg
WetlandWacht

Amy Spierenburg

De IJsselmeerdijk grenst tussen Enkhuizen en Medemblik aan het IJsselmeermeer. Voor een groot deel ligt het IJsselmeer hier verscholen, maar bij de Vooroever in Onderdijk is de dijk voor wandelaar en fietser zeer toegankelijk. De uitzichten en de enorme vogelrijkdom zorgen er voor dat hier de tijd even stil staat en men wegdroomt naar…

Wat doet een WetlandWacht?

Voor de bescherming van wetlands werkt Vogelbescherming Nederland samen met een effectief systeem van vrijwilligers: het netwerk van WetlandWachten. De ongeveer 85 WetlandWachten in Nederland fungeren als ogen en oren in het veld. Ze houden ‘hun’ wetland in de gaten en ondernemen actie als er bedreigende ontwikkelingen voor natuur zijn. Verder stimuleren ze lokale en regionale beschermingsactiviteiten waar mogelijk. WetlandWachten hebben vaak veel kennis van vogels en hun leefomgeving en van het natuurgebied waar zij actief zijn. Je kunt contact opnemen met de WetlandWacht over ontwikkelingen in desbetreffend natuurgebied die relevant zijn voor vogels.

Werkgebied

IJsselmeer (Omringdijk)

Kaart IJsselmeer - Hoorn-Medemblik

Amy Spierenburg:

"Vogelen kun je altijd en overal. Affiniteit met een gebied opbouwen betekent vogels leren kennen, ze in de ogen kijken. Nieuwsgierig worden; waar komen ze vandaan, komen ze dit broedseizoen weer terug en krijgen ze jongen groot? Kom het ook ontdekken!"

Heb je een vraag die niet specifiek over dit wetland gaat? Stel dan je vraag hier

Contact WetlandWacht

Uw gegevens
Titel
Privacy Waarborg
Kijk hier hoe Vogelbescherming omgaat met je persoonlijke gegevens.