Onze boerenlandvogels

Onze boerenlandvogels

Is het u ook opgevallen hoe stil het is in het boerenland? Je hoort wel menselijke geluiden - trekkers, verkeer, een heimachine - maar haast geen vogelgeluiden. Waar zijn onze boerenlandvogels gebleven? Waar buitelen nog kieviten en hoor je nog het heldere 'grutto, grutto’! De vogels van het boerenland hebben onze hulp nodig, voor ook de laatste vogel of bloem verdwenen is. Onze inzet: meer natuurrijk boerenland. Elke meter telt!

Johan van Ruiten

Multifunctioneel melkveebedrijf Kaag, Zuid-Holland

“Ik vind het leuk om mensen de geschiedenis van onze boerderij te vertellen en te laten zien hoe wij de echte Leidse Kaas maken. Wie langs komt, maakt kennis met onze dieren en leert van alles over het boerenleven. Ik geniet elke dag van deze mooie plek op Kaageiland en ik wil onze gasten daar graag in meenemen.”

Lees meer

Visie op de natuur van ons boerenland

Boerenlandvogels verdwijnen in hoog tempo uit Nederland door de intensiteit van het agrarisch landgebruik. Op de korte termijn wil Vogelbescherming resterende goede weide- en akkervogelgebieden veilig stellen. Op een langere termijn is een ander soort landbouw nodig. Een omslag in denken en doen is daarvoor noodzakelijk.

Lees onze visie

Gerelateerde items