Navigatie overslaan
steenuil / Shutterstock

Cursus Uilen in Nederland

Ontdek de mysterieuze wereld van uilen met de online vogelcursus van Vogelbescherming! Deze interactieve cursus biedt je een fascinerende reis door het rijk van de uilen. 
Bosuil / Shutterstock

Cursus Uilen in Nederland

In deze cursus leer je over het gedrag, de geluiden, uiterlijke kenmerken, leefomgeving en eetgewoonten van zes uilensoorten. Voor een bedrag van €25 (ledenprijs €20) kun je verwachten:

  • Eigen online leeromgeving
  • Uitgebreid beeld-, geluid- en videomateriaal
  • 6 lessen van ca. 45 minuten
  • Interactieve quizvragen

Koop deze cursus

Inhoud lessen zes uilensoorten

Je verdiept je in de wereld van de bosuil, kerkuil, oehoe, ransuil, steenuil en velduil en ontdekt de geheimen van hun roep, en leert hoe je hun unieke geluiden kunt herkennen. Ontwikkel een dieper begrip van het leefgebied en hoe ze zich aanpassen aan hun omgeving om te overleven. Daarnaast krijg je inzicht in waarom het zo belangrijk is om deze vogels te beschermen, en ontdek je hoe je daarbij zelf een rol kunt spelen.

De lessen hebben een vaste opbouw: herkennen, kenmerken, leefgebied, eetgewoonten, broeden en opvoeden, samenvatting en test je kennis. 

Voor wie?

Deze online cursus is bedoeld voor iedereen met belangstelling voor uilen in Nederland. Wil je als beginner meer weten over uilen? Of wil je je kennis op een toegankelijke manier een beetje verdiepen? Dan is deze cursus iets voor jou. En ook voor de vogels, want de opbrengst komt ten goede aan hun bescherming. 

Oehoe / Elwin van der Kolk Oehoe / Elwin van der Kolk

Prijs cursus

Deze boeiende interactieve cursus bevat 6 lessen van ca. 45 minuten- en is volledig online beschikbaar, zodat je je eigen tempo kunt bepalen, waar je ook bent. En dit alles voor slechts €25,-, (ledenprijs is €20,-), inclusief beeld, video- en geluidopnames, interactieve quizvragen. De opbrengst van de cursus komt ten goede aan de bescherming van vogels. 

Registreer en koop de cursus

Om toegang te krijgen tot je eigen online omgeving heb je een account nodig. Hiervoor moet je je registreren. 

Let op: voor het volgen van de cursus heb je een Vogelbescherming account nodig. Dus vergeet niet om via het betaalformulier eerst te registreren of in te loggen.

Video in nieuw venster openen