Persoonlijk tuinadvies

Wilt u ook een vogelvriendelijke tuin of een meer natuurlijk schoolplein met ook ruimte voor vogels? Of wilt u uw balkon groen inrichten voor vogels, maar weet u niet waar te beginnen? Vraag het aan een Tuinvogelconsulent van Vogelbescherming! Tuinvogelconsulenten geven een persoonlijk advies, toegesneden op uw wensen en mogelijkheden.

Adviesaanvraag

Maak hier een afspraak met een Tuinvogelconsulent bij u in de buurt.

Kosten inclusief bezoek en adviesrapport:

  • € 25,- voor leden
  • € 40,- voor niet-leden
  • € 40,- voor scholen

Wat mag u verwachten

De Tuinvogelconsulent komt bij u langs voor een advies. Tijdens het gesprek komen er al ideeën naar boven, maar hij of zij zet ook naderhand het advies op papier.

Advies bestaat uit

  • Vlekkenplan (Let op: een vlekkenplan is geen tuinontwerp. Het geeft globaal aan wat u in de tuin kunt doen om meer vogels en andere dieren aan te trekken.)
  • Een nadere toelichting op het vlekkenplan.
  • Het Handboek ‘Uw tuin vogelvriendelijk’.
  • Beplantingstips (Let op: Tuinvogelconsulenten maken geen beplantingsplan. Zij helpen u op weg helpen bij uw keuze voor beplanting. Met de beplantingslijst kiest u zelf wat u wilt hebben.)

U krijgt het advies binnen 4 weken digitaal toegestuurd.

Het advies geldt voor tuinen tot 500 m2. Heeft u een tuin groter dan 500 m2, dan is het aan de Tuinvogelconsulent om al dan niet in te gaan op uw verzoek. Voor dergelijke grotere 'tuinen' gelden aparte specialisaties. Uiteraard mag u uw aanvraag indienen, wellicht is het een mooie uitdaging voor onze Tuinvogelconsulent. Voor schoolpleinen geldt deze regel niet.

Tuinvogels herkennen

Vogels in de tuin herkennen? De ene soort laat zich gemakkelijker op naam brengen dan de andere. Vogelbescherming heeft een app ontwikkeld waarbij u snel de bekendste tuinvogels leert herkennen. Via de app kunt u ook gemakkelijk meedoen aan de Nationale Tuinvogeltelling.

Meer informatie

Magazine Vogels Dichterbij

Maak van uw tuin een vogelparadijs. Dit magazine staat boordevol mooie foto’s over vogels kijken en met veel praktische tips over vogels voeren, nestkastjes en vogelvriendelijke tuinen.

Bestel Vogels Dichterbij

Gerelateerde items