Navigatie overslaan
Tuinadvies / Jasper de Ruiter

Persoonlijk tuinadvies

Wil je ook een vogelvriendelijke tuin of een groen(er) schoolplein met ruimte voor vogels? Of wil je jouw balkon inrichten voor vogels, maar weet je niet waar te beginnen? Vraag het aan een Tuinvogelconsulent van Vogelbescherming! Zij geven een persoonlijk advies, toegesneden op jouw wensen en mogelijkheden.

Adviesaanvraag

Kosten inclusief bezoek en adviesrapport:
€ 30,00 voor leden
€ 47,50 voor niet-leden
€ 47,50 voor scholen

Maak hier een afspraak met een Tuinvogelconsulent bij jou in de buurt

Wat mag je verwachten

De Tuinvogelconsulent komt bij je langs voor een advies. Tijdens het gesprek komen er al ideeën naar boven, maar hij of zij zet ook naderhand het advies op papier.

Advies bestaat uit

  • Een persoonlijk geschreven advies om jouw tuin vogelvriendelijk(er) in te richten (van huidige situatie naar streefbeeld).
  • Dit geschreven advies wordt ondersteund door een vlekkenplan (let op: een vlekkenplan is geen tuinontwerp. Het geeft globaal aan wat je in de tuin kunt doen om het meer aantrekkelijk te maken voor vogels en andere dieren).
  • Het handboek: ‘Uw tuin vogelvriendelijk’.
  • Beplantingstips (let op: Tuinvogelconsulenten maken geen beplantingsplan. Zij kunnen je op weg helpen bij je keuze voor beplanting. Met de beplantingslijst kies je zelf wat je in de tuin wilt zetten).

Wij streven ernaar dat je het tuinadvies binnen 4 weken digitaal toegestuurd krijgt.

Het advies geldt voor tuinen tot 500 m2. Heb je een tuin groter dan 500 m2, dan is het aan de Tuinvogelconsulent om al dan niet in te gaan op je verzoek. Voor dergelijke grotere tuinen gelden aparte specialisaties. Uiteraard mag je je aanvraag indienen, wellicht is het een mooie uitdaging voor onze Tuinvogelconsulent. Voor schoolpleinen geldt de maximum oppervlakte van 500 m2 niet. 

Groen schoolplein goed voor kinderen en vogels

Wil je jouw schoolplein groener en vogelvriendelijker inrichten? Met het stappenplan, 10 tips en een (gast)les kun je stap voor stap het schoolplein omtoveren tot een groene oase.

Online cursus Tuinvogels van Nederland

In deze gratis vogelcursus voor beginners leer je van Nico en Camilla in tien vogellessen veel tuinvogels en hun geluiden herkennen. Met handige tips, filmpjes en ezelsbruggetjes. Je ontvangt meteen de eerste vogelles per mail.

Inschrijven gratis tuinvogelcursus

Mijn tuin een vogelparadijs

Word jij ook zo blij van vogels in je tuin of op je balkon? Hang je wel eens een vetbolletje voor ze op? Je kunt nog meer doen. Doe de gratis Postcode Vogelcheck en ontdek welke vogels in jouw buurt leven en hoe je deze vogels kunt helpen.

Postcode Vogelcheck

Meer tuininrichting