Beleef de lente 2017

Half maart gaat Beleef de Lente 2017 weer van start en kunnen Beleef de Lente fans weer genieten van de unieke live webcambeelden van parende en broedende vogels, het uitkomen van eieren en het opgroeien en uitvliegen van kuikens.  

Wat is er te zien en te doen?

Ieder jaar kijken zo'n miljoen mensen in het voorjaar via de webcams van Beleef de Lente naar de belevenissen van de broedende vogels. Via webcams volgen de vele liefhebbers zo het wel en wee van een aantal broedende vogelparen en hun jongen van heel dichtbij. Dat levert naast gegevens voor onderzoek ook haarscherpe beelden op van ontroerende en intieme momenten, felle gevechten en soms regelrecht drama.

Op Beleef de Lente kunnen fans niet alleen de live beelden van de webcams bekijken, maar ook de filmpjes van bijzondere momenten terugkijken, informatieve weblogs lezen over het leven van de vogels en wat er zich voor de webcams afspeelt, vragen stellen en met elkaar chatten over wat er te zien is voor de webcams. 

Beleef de Lente voor scholen

Ook veel leerkrachten van het basisonderwijs kijken samen met de klas naar de broedende vogels. Leerkrachten krijgen filmclips en lestips aanbevolen op de Beleef de Lente in de klas pagina.

De sterren van Beleef de Lente 2017

Dit jaar verschijnen weer een aantal oude bekenden voor de camera’s, te weten: de steenuil, slechtvalk, koolmees, ooievaar en de kerkuil. En ook de ijsvogel, die we in 2016 voor het eerst broedend voor de webcams zagen in Beleef de Lente. Daarnaast zullen we één of meer nieuwe soorten voor de webcams gaan zien.

Dus kijk vanaf half maart naar een geheel vernieuwde Beleef de Lente!

Gerelateerde items