Navigatie overslaan
Steenuil / Shutterstock

Nalaten aan de vogels

De liefde voor vogels en natuur is voor veel mensen een reden om Vogelbescherming op te nemen in hun testament. “Ik heb besloten met jullie mee te vliegen tot voorbij het einde”, zei een van onze leden ooit. Mooier hadden we het zelf niet kunnen zeggen.

Vogels geven het leven kleur. Van de koolmees op uw balkon tot die zeldzame soort in de natuur, ze verdienen onze bescherming. Nu, maar ook over tien, twintig of vijftig jaar. Uw steun is daarbij onmisbaar.

U kunt de vogels op allerlei manieren helpen. Met voer en nestkasten in uw tuin, door vrijwilligerswerk te doen of met een donatie aan Vogelbescherming. Ook met een gift in uw testament laat u zien hoe veel de vogels voor u betekenen. Vliegt u ook met ons mee?

Als u wilt nalaten aan een goed doel, hebt u een testament nodig. Dat hoeft niet heel ingewikkeld te zijn. Op deze pagina’s leest u er meer over. Wilt u van gedachten wisselen in een persoonlijk gesprek? Neem dan gratis en vrijblijvend contact op met Jaap Hijmans, medewerker nalatenschappen

Persoonlijk contact

Neem voor meer informatie vrijblijvend contact op met

Jaap Hijmans, medewerker nalatenschappen
030-6937729
Neem contact met mij op

Of vraag hier de gratis brochure ‘Vlieg met ons mee aan.

Samen voor vogels en natuur

Voor het werk van Vogelbescherming zijn nalatenschappen van groot belang. We horen graag de inspirerende verhalen van ‘nalaters’. Welke rol spelen vogels in hun leven? Welk verschil willen zij maken met hun nalatenschap? Wilt u weten wat anderen beweegt? Lees hier hun verhalen. Wij zijn ook benieuwd naar úw verhaal!

Uw nalatenschap

Om een goed doel zoals Vogelbescherming te laten delen in uw nalatenschap, hebt u een testament nodig. U kunt dit zelf online regelen, of via een notaris. Wij ondersteunen u graag bij de voorbereidingen. Klik hier voor meer informatie over uw testament of over het contact met de notaris.

Het bedrag dat u aan ons nalaat, kunt u bestemmen voor een onderwerp dat u belangrijk vindt. Bijvoorbeeld educatie, onderzoek of de bescherming van bepaalde soorten. We adviseren u graag over de mogelijkheden.

Onder bepaalde voorwaarden kunt u Vogelbescherming ook benoemen tot executeur. Wij zorgen dan dat alles conform uw wensen wordt geregeld. Neem hierover vooraf contact op met onze medewerker nalatenschappen. Zo krijgt uw nalatenschap voor ons een persoonlijk gezicht.

Informatie voor executeurs en nabestaanden

Wilt u als executeur of nabestaande in contact komen met Vogelbescherming? Onze contactgegevens vindt u hier

ANBI

Als ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling) betaalt Vogelbescherming géén erfbelasting. Wat u aan ons nalaat, komt dus volledig ten goede aan de bescherming van vogels en hun leefgebieden.