Navigatie overslaan
Nestkast Portland / Vivara

Aanschaf nestkast

In de winkel en webshop van Vogelbescherming hebben we een breed aanbod aan nestkasten. Je kunt bij ons terecht voor nestkasten voor algemene soorten als koolmees, pimpelmees en huismus en voor kasten voor torenvalk, bosuil en steenuil. In de winkel krijg je persoonlijk advies over welke nestkasten waar en wanneer voor welke vogelsoorten nuttig zijn. Als je een nestkast bij Vogelbescherming koopt, steun je niet alleen de vogels in jouw tuin.

Waar moet ik op letten?

Nestkasten zijn ook te koop bij tuincentra en op andere plekken. Wil je daar een nestkast kopen, let dan goed op de volgende zaken:

  • houtdikte minimaal anderhalve centimeter
  • nestkast moet open kunnen om schoon te maken
  • degelijke constructie met stevige ophanghaak
  • de juiste invliegopening voor de soort die je in de nestkast verwacht. Kijk hier voor de verschillende typen nestkasten.

Tips ophangen nestkasten

Hang je kast op een plek die de vogels weten te waarderen en zorg voor een jaarlijkse schrobbeurt in september/oktober. Lees hier de 9 tips.

Servicecentrum

Heb je nog vragen over nestkasten en hoe je die kunt ophangen, neem dan gerust contact op met het Servicecentrum.

Mijn tuin een vogelparadijs

Word jij ook zo blij van vogels in je tuin of op je balkon? Hang je wel eens een vetbolletje voor ze op? Je kunt nog meer doen. Doe de gratis Postcode Vogelcheck en ontdek welke vogels in jouw buurt leven en hoe je deze vogels kunt helpen.

Postcode Vogelcheck

Een keur aan nestkasten

Veel vogels kun je helpen met een nestkast. Elke soort heeft eigen woonwensen. Waar en hoe je de nestkast ophangt, is belangrijk, net als het type kast. Koop 'm bij Vogelbescherming, dan steun je ook ons werk.

naar de webshop

Meer nestkasten