Navigatie overslaan
Nestkast Portland / Vivara

Aanschaf nestkast

In de winkel en webshop van Vogelbescherming hebben we een breed aanbod aan nestkasten. U kunt bij ons terecht voor nestkasten voor algemene soorten als koolmees, pimpelmees en huismus en voor kasten voor torenvalk, bosuil en steenuil. In de winkel krijgt u persoonlijk advies over welke nestkasten waar en wanneer voor welke vogelsoorten nuttig zijn. Als u een nestkast bij Vogelbescherming koopt, steunt u niet alleen de vogels in uw tuin.

Waar moet ik op letten?

Nestkasten zijn ook te koop bij tuincentra en op andere plekken. Wilt u daar een nestkast kopen, let dan goed op de volgende zaken:

  • houtdikte minimaal anderhalve centimeter
  • nestkast moet open kunnen om schoon te maken
  • degelijke constructie met stevige ophanghaak
  • de juiste invliegopening voor de soort die u in de nestkast verwacht. Kijk hier voor de verschillende typen nestkasten.

Tips ophangen nestkasten

Hang uw kast op een plek die de vogels weten te waarderen en zorg voor een jaarlijkse schrobbeurt in september/oktober. Lees hier de  9 tips.

Servicecentrum

Heeft u nog vragen over nestkasten en hoe u die kunt ophangen, neem dan gerust contact op met het Servicecentrum.

Mijn tuin een vogelparadijs

Wordt u ook zo blij van vogels in uw tuin of op uw balkon? Hangt u wel eens een vetbolletje voor ze op? U kunt nog meer doen. Doe de gratis Postcode Vogelcheck en ontdek welke vogels in uw buurt leven en hoe u deze vogels kunt helpen.

Postcode Vogelcheck

Een keur aan nestkasten

Veel vogels kunt u helpen met een nestkast. Elke soort heeft eigen woonwensen. Waar en hoe u de nestkast ophangt, is belangrijk, net als het type kast. Koop 'm bij Vogelbescherming, dan steunt u ook het werk van de vereniging.

naar de webshop

Meer nestkasten