Navigatie overslaan

Organisatie

Noordse stern / Shutterstock Noordse stern / Shutterstock

Missie

Vogelbescherming Nederland komt op voor in het wild levende vogels en hun leefgebieden. In Nederland en wereldwijd. Samen met mensen die bescherming van vogels en natuur belangrijk vinden. Zo dragen we bij aan het behoud van de natuur en aan een leefbare wereld.

Visie

Vogelbescherming wil een wereld met een rijke verscheidenheid aan vogels en natuur, waar mensen van genieten en zich voor inzetten.

  • Vogelbescherming werd in 1899 opgericht en is daarmee de oudste Nederlandse natuurbeschermingsorganisatie.
  • Vogelbescherming is een onafhankelijke particuliere organisatie. Inkomsten zijn afkomstig van leden, donateurs, bedrijven, particuliere organisaties en projectbijdragen van fondsen en overheden.
  • Vogelbescherming is onderdeel van BirdLife International, een koepelorganisatie van 117 vogel- en natuurorganisaties met bij elkaar 10 miljoen leden en supporters. Daarmee is BirdLife de grootste natuurorganisatie ter wereld.
  • Vogelbescherming is een vereniging met 155.000 leden, meer dan 600 vrijwilligers en zo’n 104 medewerkers (76 fte). We werken samen met 400 lokale en regionale groepen die zich actief inzetten voor vogels en natuur.

Vogelbescherming in het kort

Meer weten over waar Vogelbescherming voor staat en wat we doen?

Video in nieuw venster openen

Partner van BirdLife International

Wereldwijd wordt de natuur in hoog tempo vernietigd. Om dat te stoppen zijn er in alle landen sterke natuurorganisaties nodig. Vogelbescherming draagt daaraan bij als Partner van BirdLife International en ondersteunt een aantal partners bij hun ontwikkeling.

Bekijk de video over BirdLife International

Blijf op de hoogte

Lees nieuws en de mooiste artikelen op onze site. En ontvang maandelijks een selectie van de beste artikelen in je mail.

Aanmelden Vogelnieuws