Navigatie overslaan
Smient / Jelle de Jong Toon alles in de buurt
Smient / Jelle de Jong Anke van Schajik van Lohuizen

Door Anke Schajik van Lohuijzen
WetlandWacht

Anke Schajik van Lohuijzen

Aanpakken, dat is waar ik van hou. Als wetlandwacht ben ik werkzaam in het gebied Krimpenerwaard. Dit natte veenweide gebied is belangrijk voor standvogels en trekvogels.

Wat doet een WetlandWacht?

Voor de bescherming van wetlands werkt Vogelbescherming Nederland samen met een effectief systeem van vrijwilligers: het netwerk van WetlandWachten. De ongeveer 85 WetlandWachten in Nederland fungeren als ogen en oren in het veld. Ze houden ‘hun’ wetland in de gaten en ondernemen actie als er bedreigende ontwikkelingen voor natuur zijn. Verder stimuleren ze lokale en regionale beschermingsactiviteiten waar mogelijk. WetlandWachten hebben vaak veel kennis van vogels en hun leefomgeving en van het natuurgebied waar zij actief zijn. Je kunt contact opnemen met de WetlandWacht over ontwikkelingen in desbetreffend natuurgebied die relevant zijn voor vogels.

Werkgebied

Krimpenerwaard

Anke Schajik van Lohuijzen:

Vogels kijken kan je overal doen, dat is wat het zo leuk maakt. Je kan de natuur in of gewoon je eigen tuin wat rommeliger maken. Het is fijn dat ik deel kan uitmaken van de bescherming en de beleving van de vogels in dit gebied.

Heb je een vraag die niet specifiek over dit wetland gaat? Stel dan je vraag hier

Contact WetlandWacht

Uw gegevens
Titel
Privacy Waarborg
Kijk hier hoe Vogelbescherming omgaat met je persoonlijke gegevens.