Vogelfotografie

Met de intrede van de digitale fotografie is de animo voor vogel- en natuurfotografie enorm toegenomen. Het aantal mensen dat uit hobby vogels fotografeert neemt een vlucht. Steeds meer natuurliefhebbers trekken er met de camera op uit om vast te leggen wat zij zo bewonderen. Het aantal natuurfotografen bedraagt volgens het Centrum voor Natuurfotografie rond de 400.000. Om op een goede en verantwoorde manier vogels te fotograferen biedt Vogelbescherming de helpende hand. 

Vogelexcursies

Ga er op uit onder leiding van een ervaren excursieleider. Een mooie gelegenheid om mooie foto's te maken. Bekijk onze vogelexcursies

Hoe zit het nu met verstoring?

Vogelfotografie is een boeiende tak van sport, en de grote kunst is om vogels op een natuurlijke manier vast te leggen. Maar hoe zit dat nu met verstoring? 

Help met uw mooiste vogelfoto

Help ons met mooi beeldmateriaal het enthousiasme voor vogels te vergroten. Wij maken een selectie en we zetten de mooiste foto's online. Uit deze foto's kiezen we elke maand de allermooiste. Bekijk de galerij en doe mee.

Optiekspecialist

Koop uw verrekijker of telescoop bij Vogelbescherming! Ruime sortering, hoge kwaliteit in alle prijsklassen, 40 jaar expertise en persoonlijk advies in de winkel in Zeist. Én u steunt het werk van Vogelbescherming.

Bekijk onze optiek

Digiscoping

De standaarduitrusting om met digiscoping te beginnen bestaat uit: een statief, een digitale camera of smartphone, een adapter en een telescoop.

kom naar de winkel voor advies

Gerelateerde items