Navigatie overslaan
Sinderen / Jouke Altenburg

Tipvideo

In elk seizoen kunt u in uw tuin of op uw erf iets doen voor vogels. Tuindeskundige Anna Kemp van NatuurlijkBuiten geeft per seizoen inspiratietips om in de tuin voor vogels aan de gang te gaan.

Tipvideo: Vogels in de vroege lente

Tuinvogels zijn vindingrijk als het om nestplaatsen gaat. Richeltjes, afdakjes, een nutteloze regenpijp, onder dakpannen… De winterkoning kan zomaar in een zelfgemaakte takkenbos broeden. 

Tipvideo: Nestkasten voor tuinvogels…

…bieden een beschutte slaapplek voor koude winternachten én huisvesting voor een nieuw vogelgezin in het voorjaar. Hang nestkasten daarom al op in de herfst of de winter.

Tipvideo: Vogels in de herfst

In de herfst vind je een keur aan bessen en… bladeren! Wilt u weten wat u tijdens de herfst voor vogels kan doen in uw tuin? Kijk dan naar de tips van Anna Kemp in dit korte filmpje.

Tipvideo: Vogels in de zomer

Water biedt vogels in de zomer verkoeling en wat te drinken. Tuinvogeldeskundige Anna Kemp geeft ‘wateradvies’.

Tips voor inrichting van de tuin

Vogels maken graag gebruik van tuinen. Iedereen kan vogels daarbij helpen, ook als je een balkon hebt of een kleine stadstuin. Vogelbescherming heeft veel praktische tips om ook jouw tuin vogelvriendelijk te maken.

Lees meer

Mijn tuin een vogelparadijs

Word jij ook zo blij van vogels in je tuin of op je balkon? Hang je wel eens een vetbolletje voor ze op? Je kunt nog meer doen. Doe de gratis Postcode Vogelcheck en ontdek welke vogels in jouw buurt leven en hoe je deze vogels kunt helpen.

Postcode Vogelcheck

Meer tuininrichting