Tipvideo

In elk seizoen kunt u in uw tuin of op uw erf iets doen voor vogels. Tuindeskundige Anna Kemp van NatuurlijkBuiten geeft per seizoen inspiratietips om in de tuin voor vogels aan de gang te gaan.

Tipvideo: Vogels in de vroege lente

Tuinvogels zijn vindingrijk als het om nestplaatsen gaat. Richeltjes, afdakjes, een nutteloze regenpijp, onder dakpannen… De winterkoning kan zomaar in een zelfgemaakte takkenbos broeden. 

Tipvideo: Nestkasten voor tuinvogels…

…bieden een beschutte slaapplek voor koude winternachten én huisvesting voor een nieuw vogelgezin in het voorjaar. Hang nestkasten daarom al op in de herfst of de winter.

Tipvideo: Vogels in de herfst

In de herfst vind je een keur aan bessen en… bladeren! Wilt u weten wat u tijdens de herfst voor vogels kan doen in uw tuin? Kijk dan naar de tips van Anna Kemp in dit korte filmpje.

Tipvideo: Vogels in de zomer

Water biedt vogels in de zomer verkoeling en wat te drinken. Tuinvogeldeskundige Anna Kemp geeft ‘wateradvies’.

Magazine Vogels Dichterbij

Leer tuinvogels beter kennen, handige voedertips, tuinadvies, verrekijkers uitgelicht en de allerleukste vogelcadeaus! Kortom, een heerlijk blad om te bewaren en te delen. Bestel hier kosteloos het magazine Vogels dichterbij van Vogelbescherming Nederland. Haal de natuur in huis met dit prachtige magazine!

Bestel Vogels Dichterbij

Persoonlijk tuinadvies voor een vogelvriendelijke tuin

Wilt u zelf iets doen voor vogels in uw tuin of op uw balkon? Onze Tuinvogelconsulenten helpen u graag met een persoonlijk advies op maat. In heel Nederland zijn deze deskundige vrijwilligers van Vogelbescherming actief.

Meer informatie

Gerelateerde items