Navigatie overslaan

Visdief / Jouke Altenburg

Periodiek schenken

Met een periodieke schenking regelt u voor minimaal de komende 5 jaar uw lidmaatschap en een extra jaarlijkse bijdrage. Uw contributie wordt daarmee volledig aftrekbaar van de inkomstenbelasting. U steunt Vogelbescherming dan voor minder geld, of leuker nog, u kunt méér geven voor hetzelfde geld. Hoe werkt het?

Lidmaatschap inbegrepen

Met een periodieke schenking legt u vast dat u Vogelbescherming minimaal de komende 5 jaar steunt met een jaarlijks bedrag. Bij een schenking zit het lidmaatschap inbegrepen. U blijft dus gewoon lid van Vogelbescherming.

Eenvoudig formulier

Een schenking aan Vogelbescherming regelt u eenvoudig via een een onderhandse schenkingsovereenkomt. Hier kunt u ons formulier voor een Periodieke Gift downloaden.

Betaling

De jaarlijkse betaling kunt u regelen met de betalingsvolmacht in ons formulier Periodieke Gift, of via een eigen periodieke overschrijving van uw bankrekening.

Kosten en minimumbedrag

Deze onderhandse schenking kost u en ons niets extra, maar in verband met de administratieve lasten hanteren wij een richtbedrag van minimaal 50 euro per jaar.

Looptijd van de schenking - voor onbepaalde tijd

Bij een periodieke schenking legt u voor minimaal 5 jaar uw jaarlijkse bijdrage vast. Wij raden u echter aan uw schenking voor onbepaalde tijd af te sluiten. U hoeft dan na vijf jaar geen nieuwe overeenkomst af te sluiten, maar kunt dan wel stoppen, of met een nieuwe schenking het bedrag verhogen of verlagen.

Rekenvoorbeeld

Stel, u geeft nu 100 euro per jaar en betaalt 42% belasting. Als u dit regelt met een periodieke schenking kost u dit slechts 58 euro. U krijgt immers 42 euro van de belasting terug. Wilt u dit voordeel volledig ten goede laten komen aan Vogelbescherming dan kunt jaarlijks 173 euro schenken. Dit kost u dan 100 euro. U krijgt immers 42% van 173 euro =  73 euro terug van de belasting.

Hoe werkt het formulier?

Het formulier Periodieke Gift kunt u op uw computer met Acrobat Reader of Acrobat Pro invullen, uitprinten en ondertekend in tweevoud opsturen naar Vogelbescherming. De ontvangen formulieren worden vervolgens door ons ondertekend, en het ‘exemplaar voor de schenker’ wordt aan u geretourneerd. Daarmee is de periodieke schenking formeel vastgelegd.

Opsturen – zonder postzegel – naar:

Vogelbescherming Nederland
Antwoordnummer 1974
3700 WB Zeist

Schriftelijk invullen

Als u het formulier niet op de computer kunt invullen dan sturen wij het u graag per post toe. Stuur daarvoor een e-mail met uw naam en adres en uw verzoek om toezending van de formulieren naar onze ledenadministratie, of bel 030-6937700.

Geen Printer?

Als u het formulier niet kunt printen, sla dan het ingevulde PDF-formulier op, en stuur het vervolgens per e-mail naar onze ledenadministratie. Wij printen het dan uit en sturen u de formulieren ter ondertekening toe.

Hulp nodig bij het digitaal invullen?

Wij kunnen het formulier ook voor u invullen. Bel daarvoor met onze ledenadministratie op 030 - 693 77 00. Indien mogelijk regelen we dit direct. Anders kunt u een terugbelafspraak maken.

Maximaal fiscaal voordeel

Bij uw belastingaangifte moet u bij uw periodieke schenking of losse giften het RSIN-nummer te vermelden. Het RSIN van Vogelbescherming is: 002611077. Ook heeft u onze ANBI-verklaring nodig. Die kunt u hier downloaden. Maximaal fiscaal voordeel behalen? Daar leest u hier meer over.

Meer goede doelen steunen?

Wilt u naast Vogelbescherming andere goede doelen structureel steunen? Dat kan via één akte. Via de online Schenkservice kunt u naast Vogelbescherming nog vijf andere organisaties begunstigen. Volg de instructies bij Schenkservice om uw schenkingsovereenkomst in te vullen.

 

Persoonlijk contact

 

Neem voor meer informatie vrijblijvend contact op. U kunt ook een terugbelafspraak maken. Stuur dan een mail naar de Ledenadministratie.

 

U kunt de vogels op vele manieren helpen