Navigatie overslaan
Meidoorn / Shutterstock

Bessenkalender: populaire bessenstruiken bij vogels

In de winter vormen bessen, door hun hoge vitaminegehalte, een belangrijke voedselbron voor vogels. Maar ook in andere jaargetijden hebben vogels er plezier van.

Bessenstruiken mogen in geen enkele vogeltuin ontbreken. Vogelbescherming heeft een handige tabel met bij vogels populaire bessen op een rij gezet. U de bloemen, zij de bessen. U kunt bijvoorbeeld denken aan meidoorn, rozenbottel, klimop, kardinaalsmuts of gelderse roos.

Bessenkalender

 

Biologische planten in de webshop

Vogelbescherming Nederland heeft ongeveer dertig biologische planten geselecteerd die vogelvriendelijk zijn. Deze tuinplanten zijn, net als alle biologische planten, gekweekt zonder gif, zonder kunstmest en zijn niet genetisch gemodificeerd. Goed voor insecten, vogels en biodiversiteit. Planten van biologische kweek zijn een duurzame en natuurvriendelijke keuze. Ontdek nu de biologische inheemse planten in onze webshop.

Balkon vogelvriendelijk inrichten

Plaats potten of houten bakken om besdragende struiken te planten en vaste inheemse planten waar insecten op afkomen. Of laat de afscheiding met de buren begroeien met een klimplant, voor beschutting van de vogels.

Voorbeeld vogelvriendelijk balkon

Tips voor inrichting van de tuin

Vogels maken graag gebruik van tuinen. Iedereen kan vogels daarbij helpen, ook als je een balkon hebt of een kleine stadstuin. Vogelbescherming heeft veel praktische tips om ook jouw tuin vogelvriendelijk te maken.

Lees meer

Meer tuininrichting