Navigatie overslaan
Dick van Houwelingen Toon alles in de buurt
Dick van Houwelingen Dick van Houwelingen

Door Dick van Houwelingen
WetlandWacht

Dick van Houwelingen

Voor dwergganzen moet je in de winter in het Oudeland van Strijen zijn! Maar niet alleen de dwergganzen weten het Oudeland te vinden, de aantallen van de brandganzen lopen soms op tot vijfentwintigduizend! Intussen zet ik me ruim twintig jaar in voor de weidevogels én hun bescherming in het Oudeland. Kom en zie dat moois!

Wat doet een WetlandWacht?

Voor de bescherming van wetlands werkt Vogelbescherming Nederland samen met een effectief systeem van vrijwilligers: het netwerk van WetlandWachten. De ongeveer 85 WetlandWachten in Nederland fungeren als ogen en oren in het veld. Ze houden ‘hun’ wetland in de gaten en ondernemen actie als er bedreigende ontwikkelingen voor natuur zijn. Verder stimuleren ze lokale en regionale beschermingsactiviteiten waar mogelijk. WetlandWachten hebben vaak veel kennis van vogels en hun leefomgeving en van het natuurgebied waar zij actief zijn. Je kunt contact opnemen met de WetlandWacht over ontwikkelingen in desbetreffend natuurgebied die relevant zijn voor vogels.

Werkgebied

Oudeland van Strijen

Kaart Oudeland van Strijen

Dick van Houwelingen:

"Zonder vogels is het een dooie boel in de polders. Ik wil me hard maken om er voor te zorgen dat dit niet gaat gebeuren en dat we nog vele generaties kunnen genieten van mooie geluiden en beelden als ze door onze polders lopen."

Heb je een vraag die niet specifiek over dit wetland gaat? Stel dan je vraag hier

Contact WetlandWacht

Uw gegevens
Titel
Privacy Waarborg
Kijk hier hoe Vogelbescherming omgaat met je persoonlijke gegevens.