Navigatie overslaan
Veluwerandmeer / Agami Toon alles in de buurt
Veluwerandmeer / Agami Jacques Kijl

Door Jacques Kijl
WetlandWacht

Jacques Kijl

Ik kom op voor het belang van vogels in een gebied waar ik al meer dan 40 jaar (in de buurt) woon. Ik ken het gebied zowel op het water als "oud" windsurfer, zeiler en zwemmer. Nu ben ik vooral te vinden met mijn verrekijker op de wal om te genieten van alles wat er leeft aan (water) vogels. Dit genieten van flora en fauna, wil ik ook graag behouden voor toekomstige generaties die na mij komen. Daar zet ik mij voor in.

Wat doet een WetlandWacht?

Voor de bescherming van wetlands werkt Vogelbescherming Nederland samen met een effectief systeem van vrijwilligers: het netwerk van WetlandWachten. De ongeveer 85 WetlandWachten in Nederland fungeren als ogen en oren in het veld. Ze houden ‘hun’ wetland in de gaten en ondernemen actie als er bedreigende ontwikkelingen voor natuur zijn. Verder stimuleren ze lokale en regionale beschermingsactiviteiten waar mogelijk. WetlandWachten hebben vaak veel kennis van vogels en hun leefomgeving en van het natuurgebied waar zij actief zijn. U kunt contact opnemen met de WetlandWacht over ontwikkelingen in desbetreffend natuurgebied die relevant zijn voor vogels.

Werkgebied

Nijkerkernauw, Nuldernauw en Wolderwijd

Jacques Kijl:

We moeten samen met de natuur leven en daarbij zijn vogels ons voorbeeld van vrijheid van leven. De vogels moeten zich onbegrensd en onbezorgd kunnen (blijven) bewegen, want dan pas zijn wij samen echt verbonden met de natuur.

Heeft u een vraag die niet specifiek over dit wetland gaat? Stel dan uw vraag hier

Contact WetlandWacht

Uw gegevens
Kijk hier hoe Vogelbescherming omgaat met uw persoonlijke gegevens.