Navigatie overslaan
Zouweboezem / Agami Toon alles in de buurt
Zouweboezem / Agami Dirk-Jan Pasma

Door Dirk-Jan Pasma
WetlandWacht

Dirk-Jan Pasma

Als natuurliefhebber heb ik sinds jonge leeftijd speciale aandacht voor onze gevleugelde vrienden. Ik vind het heerlijk om met kijker en camera erop uit te gaan en een vertrouwd of nieuw natuurgebied te verkennen en vogels te kijken. De Zouweboezem is een van mijn favoriete natuurgebieden. Ik zet me graag in voor dit gebied als vrijwilliger van de Vogelbescherming.

Wat doet een WetlandWacht?

Voor de bescherming van wetlands werkt Vogelbescherming Nederland samen met een effectief systeem van vrijwilligers: het netwerk van WetlandWachten. De ongeveer 85 WetlandWachten in Nederland fungeren als ogen en oren in het veld. Ze houden ‘hun’ wetland in de gaten en ondernemen actie als er bedreigende ontwikkelingen voor natuur zijn. Verder stimuleren ze lokale en regionale beschermingsactiviteiten waar mogelijk. WetlandWachten hebben vaak veel kennis van vogels en hun leefomgeving en van het natuurgebied waar zij actief zijn. U kunt contact opnemen met de WetlandWacht over ontwikkelingen in desbetreffend natuurgebied die relevant zijn voor vogels.

Werkgebied

Zouweboezem

Dirk-Jan Pasma:

Naast vogels kijken zelf vind ik het delen van ervaringen en foto's met familie en vrienden net zo leuk! Het valt me op hoeveel (jonge) mensen het vogels kijken weten te waarderen.

Heeft u een vraag die niet specifiek over dit wetland gaat? Stel dan uw vraag hier

Contact WetlandWacht

Uw gegevens
Kijk hier hoe Vogelbescherming omgaat met uw persoonlijke gegevens.