Navigatie overslaan
Arkemheen / Jelle de Jong Toon alles in de buurt
Arkemheen / Jelle de Jong Jelle de Jong

Door Jelle de Jong
WetlandWacht

Jelle de Jong

In het voorjaar besteed ik veel tijd aan de weidevogels en weidevogelbescherming. Het hele jaar rond is het een mooi gebied. Ben elk voorjaar wel een of enkele keren op pad in de polder met een journalist of TV-programma. Dat gaat meestal over het wel en wee van de weidevogels. Ook doe ik elk jaar wel een of twee excursies in de polder. Ik tel in de winterperiode de slaapplaats van grote zilverreigers voor Sovon Vogelonderzoek. Ook doe ik mee aan de slaapplaats tellingen van wulpen en in het vroege voorjaar van grutto's en kemphanen, ook voor Sovon. En ik probeer ook elke winter in de gaten te houden hoeveel kleine zwanen er in de polder verblijven.

Wat doet een WetlandWacht?

Voor de bescherming van wetlands werkt Vogelbescherming Nederland samen met een effectief systeem van vrijwilligers: het netwerk van WetlandWachten. De ongeveer 85 WetlandWachten in Nederland fungeren als ogen en oren in het veld. Ze houden ‘hun’ wetland in de gaten en ondernemen actie als er bedreigende ontwikkelingen voor natuur zijn. Verder stimuleren ze lokale en regionale beschermingsactiviteiten waar mogelijk. WetlandWachten hebben vaak veel kennis van vogels en hun leefomgeving en van het natuurgebied waar zij actief zijn. Je kunt contact opnemen met de WetlandWacht over ontwikkelingen in desbetreffend natuurgebied die relevant zijn voor vogels.

Werkgebied

Polder Arkemheen bij Nijkerk

Kaart Arkemheen

Jelle de Jong:

"Ik probeer door mijn werk de polder zo goed mogelijk te houden voor de vogels. Daar geniet ik als vogelaar tenslotte elke dag van."

Heb je een vraag die niet specifiek over dit wetland gaat? Stel dan je vraag hier

Contact WetlandWacht

Uw gegevens
Titel
Privacy Waarborg
Kijk hier hoe Vogelbescherming omgaat met je persoonlijke gegevens.