Navigatie overslaan
Hollands Diep / Agami - Marc Guyt Toon alles in de buurt
Hollands Diep / Agami - Marc Guyt Hans Goossens

Door Hans Goossens
WetlandWacht

Hans Goossens

In mijn werkgebied het Hollands Diep heb ik regelmatig overleg met de beheerders om er samen voor te zorgen dat er geen negatieve ontwikkelingen voor het gebied ontstaan. Mijn werkgebied is groot, waarvan een deel niet toegankelijk is voor het publiek. Ik zie het als mijn taak om zoveel mogelijk informatie te verstrekken. Om belangstellenden enthousiast te maken over het Hollands Diep.

Wat doet een WetlandWacht?

Voor de bescherming van wetlands werkt Vogelbescherming Nederland samen met een effectief systeem van vrijwilligers: het netwerk van WetlandWachten. De ongeveer 85 WetlandWachten in Nederland fungeren als ogen en oren in het veld. Ze houden ‘hun’ wetland in de gaten en ondernemen actie als er bedreigende ontwikkelingen voor natuur zijn. Verder stimuleren ze lokale en regionale beschermingsactiviteiten waar mogelijk. WetlandWachten hebben vaak veel kennis van vogels en hun leefomgeving en van het natuurgebied waar zij actief zijn. Je kunt contact opnemen met de WetlandWacht over ontwikkelingen in desbetreffend natuurgebied die relevant zijn voor vogels.

Werkgebied

Het Hollands Diep heeft twee kanten. Aan de zuidkant tussen Moerdijk en Willemstad. Aan de noordkant tussen Numansdorp en Strijensas.

Kaart Hollands Diep

Hans Goossens:

“In mijn jeugd heb ik geleerd om naar vogels te kijken. En hoop er oud mee te worden. Om hier nog meer inhoud aan te geven ben ik wetlandwachter geworden.”

Heb je een vraag die niet specifiek over dit wetland gaat? Stel dan je vraag hier

Contact WetlandWacht

Uw gegevens
Titel
Privacy Waarborg
Kijk hier hoe Vogelbescherming omgaat met je persoonlijke gegevens.