Navigatie overslaan

NPL

Vijftig procent van de bruto-opbrengst van de Nationale Postcode Loterij is bestemd voor projecten in de samenleving. Dankzij de deelnemers aan de Postcode Loterij in 2015 is een recordbedrag van ruim 312 miljoen euro verdeeld over 95 goede doelen organisaties.

 

Hartelijk bedankt!

Jaarlijks ontvangt Vogelbescherming een forse financiële bijdrage van de Postcode Loterij.
Postcode Loterij en alle deelnemers: Hartelijk bedankt!

 

Wil je ook meespelen met de Postcode Loterij?

Je steunt dan ons werk én dat van organisaties zoals War Child, Artsen zonder Grenzen en Oxfam Novib. Je geld is dus goed besteed en je maakt elke maand kans op kleine en grote prijzen.

 

Interesse?

De loterij is op werkdagen bereikbaar tussen 9.00 uur en 21.00 uur op het telefoonnummer 0900- 300 1500 (50 cent per gesprek).

Met steun van de Nationale Postcode Loterij

PolderPracht Terschelling

De Postcode Loterij steunt het project PolderPracht Terschelling met 2,3 miljoen euro. Met het geld kan 40 procent van de Terschellinger polder natuurpolder worden. Er wordt een rijke natuur gecreëerd om de polder aantrekkelijk te maken voor weidevogels. Tegelijkertijd breidt de Terschellinger Kaasmakerij haar assortiment natuurproducten uit en wordt de polder een bloemrijke trekpleister voor toeristen. Lees meer

 

Living on the Edge

Eén van de projecten waar de Nationale Postcode Loterij speciaal ondersteuning aan geeft uit de opbrengst van de extra trekking van 2010 is het project Living on the edge. De € 2.943.240 die we extra voor dit project ontvangen betekent een doorbraak voor trekvogels in de Sahel. En betekent een grote stap voor de natuurbescherming in dit deel van Afrika. Miljoenen trekvogels uit Europa zijn voor hun overwintering afhankelijk van de Sahel zone, waar ze in de wetlands en de acacia bossen voedsel vinden voor ze in het voorjaar weer naar het noorden trekken.

 

Klimaatcampagne HIER

De Nationale Postcode Loterij trekt veel geld uit voor de strijd tegen klimaatverandering. In 2008 kreeg HIER, de coalitie van ruim 40 goede doelen die zich inzetten voor bewustwording rondom klimaatverandering, € 9,1 miljoen euro. In totaal worden hiermee 33 projecten uitgevoerd, zowel in Nederland als daarbuiten.

  • Vogelbescherming realiseert met haar Indonesische BirdLife partner, Burung Indonesia een project voor het behoud van tropisch bos.
  • Natuurlijke klimaatbuffers zijn gebieden waar de natuur zijn gang kan gaan en het water de ruimte krijgt, bijvoorbeeld bij droogte, wateroverlast, overstromingen en stormen. Zo kunnen de ergste klappen worden opgevangen. Samen met Natuurmonumenten, de Nederlandse Waddenvereniging en Stichting ARK werkt Vogelbescherming aan Natuurlijke klimaatbuffers.

Red de Rijke Weide

Goed Geld Gala