Navigatie overslaan
Blauwborst / Harry Jamont - Fotogalerij

Bedrijven

Vivara en Vogelbescherming werken nauw samen om de leefomstandigheden van vogels in onze directe omgeving te verbeteren. Veel Vivara-artikelen, zoals nestkasten en vogelvoer, dragen het logo van Vogelbescherming. Deze producten van de beste kwaliteit zijn allemaal vooraf getest op veiligheid, effectiviteit en duurzaamheid. Als u zo’n product koopt, dan ondersteunt u Vogelbescherming financieel.

www.vivara.nl

 

Stern Groep NV is betrokken bij het lot van vogels en natuur. Dat blijkt niet alleen uit de gekozen vogelnamen voor haar verschillende autobedrijven, maar ook uit de samenwerking met Vogelbescherming. Vier van de vijf in Nederland broedende sterns worden bedreigd. Stern Groep steunt daarom het werk van Vogelbescherming, gericht op projecten voor sterns.

www.stern.nl

 

Natuurhuisje.nl brengt mensen graag dichter bij de natuur. Voor iedere boeking doneren ze aan lokale natuurprojecten van hun partners, waaronder Vogelbescherming Nederland. Zo steunden zij het succesvolle Living on the Edge-programma en de boerenlandvogels. En tijdens Beleef de Lente 2021 kunnen we dankzij een bijdrage van Natuurhuisje.nl genieten van de visarenden in de Biesbosch.

www.natuurhuisje.nl

 

Buiten begint bij Bever. U vindt hier alles op het gebied van buitensport: kleding, schoenen, tenten, GPS-apparatuur, accessoires en veel meer. Met 40 shops in Nederland en online is Bever altijd dichtbij. We delen met Vogelbescherming de liefde voor buiten en werken al jaren samen. Bever is, naast de winkel van Vogelbescherming, exclusief verkooppunt van Vogelbescherming-verrekijkers. U kunt ze rustig bekijken en uitproberen in één van de Bever-winkels bij u in de buurt.

www.bever.nl

 

Kite Optics ontwikkelt en levert verrekijkers en telescopen van uitstekende kwaliteit. Het groeiende, Vlaamse familiebedrijf is een belangrijke partner van Vogelbescherming en levert vele optische instrumenten voor onze vereniging, onder meer van ons huismerk. Voor elke verkochte verrekijker draagt Kite Optics een bedrag af voor de bescherming van bedreigde vogels.

www.kiteoptics.com

 

Natuurliefhebbers kunnen naar hartenlust grasduinen in boeken van Kosmos Natuur, de grootste groene uitgeverij van Nederland. Neem de paddenstoelengids van Gerhard mee tijdens een boswandeling, spot vogels met Petersons-vogelgids of leer de kleinste beestjes kennen met de insectengids van Chinery. Hebt u groene vingers? Die zullen gaan jeuken van onze boeken over tuinieren. De beste schrijvers, fotografen en illustratoren kiezen voor Kosmos Natuur als hun uitgever.

www.kosmosuitgevers.nl

 

Samen met Vogelbescherming ontwikkelde Monier, marktleider in dakpannen en daksystemen, de Vogelvide®. Deze biedt huismussen een veilige nestelplek onder dakpannen. Het product kan worden aangebracht bij de onderste rij pannen op het dak, ter hoogte van de dakvoet. Simpel gezegd is het een prefab nestkast die over de gehele breedte van het dak kan worden aangebracht. Sinds de introductie is al meer dan 40 km Vogelvide verkocht.

www.monier.nl

 

Vesteda en Vogelbescherming Nederland hebben de handen ineen geslagen om vogels een plek in de stad te geven. Vesteda zet zich in om haar bestaande woningportefeuille te verduurzamen en vogelvriendelijker te maken. Zo creëert Vesteda een omgeving waarin mensen zich thuis voelen. Vesteda en Vogelbescherming Nederland willen zich samen actief inzetten om andere partijen werkzaam in de vastgoedbranche te inspireren meer rekening te houden met vogels, vlinders en bijen rond hun gebouwen.

www.vesteda.com

 

De Nederlandse Golf Federatie en Vogelbescherming Nederland hebben voor ogen om de rol van de golfbaan voor vogels verder te verankeren. Het allereerste belang van een golfbaan is natuurlijk de prettige bespeelbaarheid van de baan. Bij deze samenwerking gaat om een gemeenschappelijk belang: optimale bespeelbaarheid én goed voor de natuurwaarde van de baan.

www.ngf.nl

 

Stichting De Groene Koepel, te gast in de natuur is een organisatie die zich inzet voor een duurzame ontwikkeling van groene verblijfsrecreatie in Nederland en omringende landen. Dit doen we doormiddel van de netwerken van Natuurkampeerterreinen, GroepsNatuurkampeerterreinen en Trekkershutten. Samen met Vogelbescherming hebben we vogelherkenningskaarten ontwikkeld waar je als vakantieganger de vogels rondom je kampeerplek of Trekkershut kunt ontdekken.

www.degroenekoepel.nl

 

Samenwerking met Yali

Yali wines steunt Vogelbescherming bij het beschermen van wetlands in Nederland. Yali wines is een duurzame wijnproducent uit Chili, die zich inzet voor het behoud van wetlands rondom hun eigen wijngaarden, maar ook in landen waar zij de wijnen verkopen. Samen met Vogelbescherming steunen zijn de bescherming van moerasgebieden en hun unieke vogels.