Navigatie overslaan
De koeien van John en Saskia Joha / Fred van Diem Toon alles in de buurt
De koeien van John en Saskia Joha / Fred van Diem Weidevogelboeren Saskia en John Joha / Fred van Diem

Door John en Saskia Joha

John en Saskia Joha

John en Saskia Joha zijn sinds 2003 boer. Ze begonnen met vier koeien en vijf schapen en bouwden hun droom steeds verder uit. Hoeve Kazan is nu een kleinschalig en biologisch vleesveebedrijf met zorg en aandacht voor dier, mens, milieu en biodiversiteit. Ze streven naar korte, traceerbare lijnen en werken gecertificeerd biologisch en vrij van antibiotica en andere hulpmiddelen.

Werkgebied

Nieuwveen, Noord-Holland

John en Saskia Joha:

“Wij hebben in de Bovenkerkerpolder (tussen Uithoorn en Amstelveen) een aantal percelen land liggen, waar we samen met andere boeren voor weidevogels zorgen. Hier kunnen ze foerageren, broeden en de kuikens vliegvlug laten worden. Als boer worden we blij om iets te doen voor het behoud van de weidevogels, zeker als we daar ook de resultaten van zien.”

John en Saskia Joha / Fred van Diem

Ik ben een weidevogelboer

Aantal hectaren: 35

Bezoek mijn website

Een groot deel van de koeien van John en Saskia loopt buiten in de kruiden- en bloemrijke weilanden. In de zomer eten ze het verse gras uit de weide, in de winter krijgen zij het gehooide gras uit de kuil. Ze voeren de dieren geen andere producten, zoals mais of krachtvoer. Zo krijgen de koeien de tijd en de rust om te groeien. Dit levert gezond en smaakvol vlees op. Dit wordt verkocht in de buurt en de eigen boerderijwinkel.

Boerenlandvogels bij deze boerderij

Gerelateerde projecten