Navigatie overslaan
Johan van Ruiten / Fred van Diem Toon alles in de buurt
Johan van Ruiten / Fred van Diem Johan van Ruiten / Fred van Diem

Door Johan van Ruiten
Multifunctioneel melkveebedrijf

Johan van Ruiten

De familie Van Ruiten boert al sinds 1850 op de Kaag: een pittoresk eiland op steenworp afstand van de drukke stad Leiden. Op de boerderij zorgen Johan en zijn vrouw Jolanda voor de koeien die melk leveren, onder andere voor de ambachtelijke Leidse Kaas, de enige echte ‘rode’ kaas met ingedrukte sleutels. Hun boerderij is een bezoek zeker waard.

Werkgebied

Kaag, Zuid-Holland

Johan van Ruiten:

“Ik vind het leuk om mensen de geschiedenis van onze boerderij te vertellen en te laten zien hoe wij de echte Leidse Kaas maken. Wie langs komt, maakt kennis met onze dieren en leert van alles over het boerenleven. Ik geniet elke dag van deze mooie plek op Kaageiland en ik wil onze gasten daar graag in meenemen.”

Johan van Ruiten / Fred van Diem

Ik ben een weidevogelboer

Aantal hectaren: 36

55

Bezoek mijn website

Boerderij De Kaagse Boer is een bezoek zeker waard. Zodra je met het pontje over bent, kom je in een oase van rust. Langer blijven kan, want Johan en Jolanda hebben een Bed&Breakfast. Naast de hoeve hebben zij een kaasmuseum ingericht. Verder vind je op Kaageiland cultureel erfgoed, horeca en de indrukwekkende scheepswerf Van Lent. En water. Je kunt hier naar hartenlust kanoën, varen en zwemmen. Deze plek is een fijne uitvalsbasis voor gasten die bijvoorbeeld Leiden, Amsterdam of Den Haag willen bezoeken. De Westeinderplassen, de Keukenhof in Lisse en de duinen en stranden in Noordwijk en Katwijk aan Zee zijn ook vlakbij.

Duurzaam

Johan werkt duurzaam en doet mee aan het programma ‘Adopteer een Koe’. Burgers komen met boeren in contact door een koe te adopteren. Een verbinding die, volgens Johan, bijdraagt aan wederzijds begrip en bewustzijn. Voorwaarde om mee te doen met het programma is een duurzame bedrijfsvoering. Daar hoort de zorg voor weidevogels uiteraard bij. Een andere voorwaarde is dat zij hun erf openstellen voor gasten. Dat doen zij graag. Wie op bezoek komt, krijgt alles te horen over de dieren, het bedrijf en in de winkel vind je een uitgebreid assortiment van zelfgemaakte boerderijproducten.

Boerenlandvogels bij deze boerderij