Navigatie overslaan
Pieter Wouda / Fred van Diem Toon alles in de buurt
Pieter Wouda / Fred van Diem Pieter Wouda / Fred van Diem

Door Pieter Wouda
Zorgboerderij en veeteeltbedrijf

Pieter Wouda

De Weide Blik is een biologische zorgboerderij en leer-werkbedrijf. Hier vinden mensen van verschillende leeftijden en met uiteenlopende zorgvragen een werkplek op maat. Dat kunnen mensen met een verstandelijke beperking zijn of een stoornis uit het autistische spectrum. De stichting huurt haar faciliteiten op het biologisch veeteeltbedrijf van Pieter Wouda.

Werkgebied

Aduard, Groningen

Pieter Wouda:

“De mensen die hier werken, kunnen veel leren.  Ze helpen me met van alles. Met voeren van de koeien, het schoonmaken van de roosters en het verweiden van het vee. Dat laatste gaat gemakkelijker als je met een groep bent."

Pieter Wouda / Fred van Diem

Ik ben een weidevogelboer

Aantal hectaren: 45

Bezoek mijn website

De Weide Blik kiest bewust voor kleinschaligheid. Deelnemers en vaste medewerkers vormen een overzichtelijke gemeenschap. Zo kunnen deelnemers zich veilig ontwikkelen, samenwerken en van elkaar leren. Om de cliënten echt verbinding te laten krijgen met het werk, mogen ze de biologische groenten uit de tuin mee naar huis nemen. En 's middags maken ze soep van deze groenten.

Bloemrijk weiland

Pieters vee graast in een zeer bloemrijk weiland, dat met een pomp wordt nat gehouden. Dit ook met het oog op de weidevogels. Toch ziet Pieter het aantal weidevogels in de loop der jaren achteruitgaan. Vooral het aantal kieviten is opvallend verminderd. Daar maakt hij zich wel zorgen om.

Boerenlandvogels bij deze boerderij