Navigatie overslaan
Boerderij van Dirk Osinga / Fred van Diem Toon alles in de buurt
Boerderij van Dirk Osinga / Fred van Diem Dirk Osinga / Fred van Diem

Door Dirk Osinga
Biologisch-dynamische zorgboerderij

Dirk Osinga

Zorgboerderij Noorderhoeve is een agrarisch leer-werkbedrijf met woonplekken. Hier staat de vitaliteit van mensen, dieren en de aarde voorop. Vanuit de antroposofische visie wordt hier dagelijks boerenzuivel, kaas, vlees, eieren, groente en fruit met het Demeter-keurmerk geproduceerd. Op deze plek voelen ook weidevogels zich thuis.

Werkgebied

Schoorl

Dirk Osinga:

“Met je handen in de aarde en de zon op je gezicht is het boerenwerk meer dan een baan. Het is een manier van leven. Je groeit mee met de seizoenen, in samenhang met de natuur. Op de Noorderhoeve is elke dag veel te doen en te beleven. En iedereen die een bijdrage levert aan onze boerderij, kan zelf groeien door het werk dat hij of zij doet.”

Dirk Osinga / Fred van Diem

Ik ben een weidevogelboer

Aantal hectaren: 50

Bezoek mijn website

Noorderhoeve is een leuke en veilige (woon)werkplek voor zo’n zestig mensen met een langdurige zorgvraag. Ook zijn er twintig leer-werkplekken voor mensen die willen doorstromen naar een opleiding of een baan. Door het contact met de dieren, planten en natuur kunnen mensen bouwen aan zelfvertrouwen, zelfrespect en nieuwe kansen in de maatschappij.

Natuur

Het leerbedrijf werkt niet alleen biologisch-dynamisch, maar is ook op een antroposofische leest geschoeid. Die cultuur bepaalt hoe zij met plant, dier, mens en de aarde omgaan. De producten worden regionaal afgezet en verkocht in de eigen winkel. Op en rond de landerijen mag de natuur zich ontwikkelen. Zo ontstaan kruidenrijke slootkanten, moerasbermen, paddenpoelen, natuurbos met wandelpaden en broedplaatsen voor uilen, ijsvogels en andere vogelsoorten. Ook zorgen ze voor een waterberging.

Op bezoek

De boerderij is door de week open van 13:30 tot 16:30 uur en zaterdag van 10:00 tot 13:00 uur.
De erfwinkel verkoopt de eigen zuivel, kaas, groente en vlees. De groentes worden 's ochtends geoogst en 's middags verkocht.

Via het wandelnetwerk loopt een wandeling langs de landerijen van de Noorderhoeve. Een bezoekje aan de boerderij is dan de moeite waard. Kijk hier voor meer info.