Navigatie overslaan
Arjen Boerhorst / Fred van Diem Toon alles in de buurt
Arjen Boerhorst / Fred van Diem Arjen Boerhorst / Fred van Diem

Door Arjen Boerhorst
Schapenboerderij

Arjen Boerhorst

Arjen Boerhorst en zijn vrouw Lonneke zijn sinds 2001 eigenaar van Schapenboerderij ‘De Hoge Kamp’. Die ligt op het oude land van Texel, tussen Den Burg en Den Hoorn. Hij heeft een paar honderd schapen waarvan een groot gedeelte tussen half maart en half april bevalt van lammetjes. Die zijn uiteindelijk bestemd voor de slacht.

Werkgebied

Den Burg, Texel (NH)

Arjen Boerhorst:

"De kraamtijd is een drukke tijd voor boeren, maar ook heel mooi. Als we weer afscheid van ze moeten nemen, is dat even moeilijk. Maar de lammeren hebben dan wel een goed leven gehad. We verzorgen ze met alle liefde, ze krijgen goed te eten en ze lopen lekker buiten in het prachtige Texelse landschap."

Arjen Boerhorst / Fred van Diem

Ik ben een weidevogelboer

Aantal hectaren: 30

350

Bezoek mijn website

Zowel Arjen als Lonneke zijn geboren en getogen op Texel. Na hun studie keerden ze terug naar het eiland. De ouders van Arjen hadden hier een boerenbedrijf. In 2001 namen zij het stokje van zijn ouders over. Ze zijn samen op de boerderij gaan wonen en kregen een zoon en een dochter.

Landschap

De Hoge Kamp is omgeven door kolken en karakteristieke tuinwallen. Dat glooiende landschap is kenmerkend voor dit stukje van het eiland. Arjen laat hier zijn schapen grazen, net zoals ze vroeger al deden. Arjens vader had daarnaast ook koeien, toen een gemengd bedrijf gebruikelijk was. Het landschap leent zich ook voor weidevogels. Vooral veel scholeksters weten de weilanden van Arjen te vinden.

Lamsvlees

Het Texelse schapenras is wereldberoemd vanwege de uitzonderlijk goede vleeskwaliteit van de lammeren. De smaak van dit lamsvlees is extra rijk door de zilte grond en frisse zeelucht. Arjen en Lonneke verkopen een klein deel van het eigen lamsvlees in hun kleine winkel aan huis. Je kunt hier ook andere typische Texels producten en souvenirs kopen.
De boerderij huisvest ook een gezellige, kleinschalige camping.

Meer informatie: www.campingdehogekamp.nl.

Boerenlandvogels bij deze boerderij