Navigatie overslaan
Tureluur / Shutterstock

Elke meter telt

Denkend aan Nederland… zie je strakke dijken en een rechtgetrokken landschap. De druk op agrarische grond is groot. Er is steeds minder leefruimte voor weide- en akkervogels. Die voelen zich niet thuis in de kale en monotone landbouwgebieden. Ze hebben weilanden en akkers nodig waar plassen mogen blijven staan en wilde kruiden en bloemen groeien.

Daar vinden boerenlandvogels beschutting en insecten om te eten. Daar kunnen jongen opgroeien voordat de maaimachines komen of geoogst wordt. Vogelbescherming wil daarom de natuur terugbrengen in het boerenland. Met meer bloemrijke weides en akkers waar boerenlandvogels zich thuis voelen. Elke meter telt!

Logo Elke Meter Telt

Red 10 m2 voor €5

Samen kunnen we onze boerenlandvogels redden. Door hen weer een plek te geven in ons landschap. Met meer bloemen en kruiden, water en natuur. Elke vierkante meter telt!
Helpt u mee?

Alles over weidevogels

Vogelbescherming stelde factsheets samen op basis van alle onderzoeken in binnen- en buitenland. Gratis, voor iedereen die betrokken is of meer wil weten over weidevogels.

Download factsheets

Vogelvriendelijke Zuivelwijzer

Welke zuivel is goed voor vogels en natuur? Welke winkels leveren deze? Dat ontdekt u met de Vogelvriendelijke Zuivelwijzer. Kies bewust en draag bij aan een toekomst met rijke weides
vol vogels!

Naar de zuivelwijzer

Meer over boerenlandvogels