Navigatie overslaan

Grauwe gans / Jouke Altenburg

Nationaal Vogeltrekweekend 2020

In het Nationaal Vogeltrekweekend van 2, 3 en 4 oktober aanstaande kan iedereen in Nederland ervaren hoe belangrijk ons land is voor trekvogels en hoe leuk en spannend het is om vogeltrek mee te maken. Want we organiseren dan voor het eerst een Nationaal Vogeltrekweekend. Door het hele land zijn er vogelexcursies en ontdekken natuurliefhebbers onder begeleiding van ervaren vogelkenners de meest verbazingwekkende vogels.

Maak de vogeltrek ‘live’ mee. De vogelexcursies zijn geschikt voor beginners. Deelnemers kunnen er de vogeltrek meemaken en deskundige uitleg krijgen over de vogels die worden waargenomen en over vogeltrek in het algemeen. En de meeste excursies zijn gratis. Het Nationaal Vogeltrekweekend wordt georganiseerd door Vogelbescherming Nederland in samenwerking met vogelwerkgroepen en diverse natuurorganisaties. Alle activiteiten zijn uiteraard Corona-proof.

Online aanmelden

Wilt u de vogeltrek beleven alsof u er zelf middenin staat? Ga dan mee! De eerste excursies staan al online, dus maak snel uw keuze! Vol = vol. Bekijk een volledig overzicht van alle activiteiten dat weekend.

Tip: zoek op PLEK om te kijken bij welke excursie nog ruimte is.

Zelf een excursie organiseren?

Heel graag! We zijn altijd op zoek naar enthousiaste excursieleiders en leuke vogelactiviteiten die aansluiten bij het Nationaal Vogeltrekweekend: iedereen is welkom om iets te organiseren. En een activiteiten aanmelden is niet moeilijk. Hier leest u hoe het werkt.

Meer informatie over de vogeltrek

Ieder jaar vliegen miljarden vogels heen en weer van de broedgebieden naar de wintergebieden (en terug). Maar waarom doen ze dat? En hóe doen ze dat? En waar en wanneer kunt u iets van dit spektakel meekrijgen?

De 101 mooiste vogelkijkgebieden

Wie er graag op uittrekt, vindt in deze gids de mooiste gebieden met een grote kans om vogels te spotten. Met kaartjes, fiets- en wandelroutes en beschrijvingen van vogels die onderweg te zien zijn. 
Kom langs in onze winkel

of kijk in onze webshop

MijnVogelvinder.nl

Met MijnVogelvinder.nl in de hand herkent u vogels door het hele land! Ontdek welke soorten u tijdens het wandelen of fietsen kunt tegenkomen en waar u op moet letten om ze daadwerkelijk te zien.

Open met uw mobiel