Navigatie overslaan
Excursie Vogelwerkgroep Het Gooi / Yvette Kusters
Excursie Vogelwerkgroep Het Gooi / Yvette Kusters

Excursies

Wandelexcursie in het Munnikenland bij slot Loevestein

Vrijdag 26 april 2024

Het programma ‘Ruimte voor de rivier’ geeft in heel het rivierengebied prachtige kansen voor de natuur. Munnikenland, net ten zuiden van de Waal bij Gorinchem is er een goed voorbeeld van. Met onze ervaren gids Rien van der Steen maken we een voorjaarwandeling en gaan we op zoek naar de vele soorten in het nieuwe natuurgebied.
We sluiten de wandeling af met een lunch in Brasserie De Buurman.

Max. aantal deelnemers: 14

Meer informatie en het aanmeldformulier.

Exclusieve vaarexcursie voor leden op de Nieuwkoopse plassen

Donderdag 2 mei 2024

Met onze wetlandwacht Paul van Hoek als gids gaan we varen in een open boot van Natuurmonumenten op de grens van de Nieuwkoopse Plassen en de Meije.
We gaan op zoek naar de vele soorten riet- en moerasvogels en speciaal ook naar de purperreigers die daar in een kolonie broeden. We lunchen in restaurant Tijsterman.

Max. aantal deelnemers: 20

Meer informatie en het aanmeldformulier.

Exclusieve wandel- en vaarexcursie bij het Zuidlaardermeer

Woensdag 8 mei 2024

Op zoek naar de witwangsterns…
Deelnemers aan vorige excursies in dit gebied waren zeer enthousiast en verrast over de enorme vogelrijkdom in het Zuidlaardermeergebied, onderdeel van het beekdalsysteem van de Hunze. Het Groninger Landschap heeft het natuurlijke systeem in dit gebied zoveel mogelijk hersteld, en daar hebben planten en dieren, waaronder vele vogelsoorten, veel baat bij. We wandelen door het natuurgebied naar restaurant ’de Waterjuffers bij Vos’ waar we lunchen. ’s Middags varen we met een boot van het Groninger landschap over het Zuidlaardermeer.

Max. aantal deelnemers: 18

Meer informatie en het aanmeldformulier.

Excursie Excursie