Navigatie overslaan
Kijkers voor Kijkers / Barend van Gemerden Toon alles in de buurt

1000e Kijker voor Kijkers

Met de actie Kijkers voor Kijkers verzamelt Vogelbescherming Nederland tweedehands verrekijkers en telescopen om ze op te knappen en te schenken aan natuurorganisaties in ontwikkelingslanden. De 1000e verrekijker voor de actie Kijkers voor Kijkers kreeg Vogelbescherming van de 91-jarige heer Nuijen en zijn vrouw, vogelaars in hart en nieren. Meneer Nuijen fietste er speciaal voor van Hilversum naar de winkel van Vogelbescherming in Zeist.

Sinds april 2015 loopt de actie Kijkers voor Kijkers van Vogelbescherming. Iedereen die nog een verrekijker of telescoop ongebruikt in de kast heeft liggen, kan deze inleveren bij Vogelbescherming en daarmee een tweede leven geven. Een team van technische vrijwilligers bij Vogelbescherming controleert en repareert de kijkers om ze vervolgens gereed te maken voor natuurbeschermingsprojecten van BirdLife International in onder meer Burkina Faso, Marokko, Senegal, Ghana en Indonesië.

Samen met

Vogelbescherming Nederland

Locatie

Kantoor en Winkel Vogelbescherming Nederland

Helpt u mee?

Bent u toe aan een nieuwe verrekijker of telescoop? Uw oude kijker of scoop kan veel betekenen voor de bescherming van vogels in ontwikkelingslanden! Lever hem daarom in bij Vogelbescherming. Meer dan 1000 kijkers kregen al een tweede leven.

U kunt uw kijker of telescoop inleveren bij onze winkel in Zeist of gratis opsturen.

Winkel in Zeist
dinsdag-vrijdag 10.00-17.00 uur
zaterdag 10.00-16.00 uur
zondag en maandag gesloten

Gratis opsturen:
Vogelbescherming Nederland
KIJKERS voor KIJKERS
Antwoordnummer 1974
3700 WB  Zeist