Navigatie overslaan
Kite verrekijker Alle berichten

Bijzondere kijker stabiliseert beeld

Geplaatst op 11 december 2020

Als u regelmatig een verrekijker gebruikt herkent u dit vast: het is soms lastig om het beeld stil te houden, zeker bij 10x vergroting. Kite Optics heeft met de gestabiliseerde verrekijker een noviteit. Martin Hierck van onze winkel vertelt er alles over.

“Het is net als bij een foto”, vertelt Martin. “Hoe meer je inzoomt, hoe moeilijker het is om een scherpe foto te krijgen. Zo werkt het bij kijkers ook, hoe meer vergroting, hoe lastiger het is om het beeld stil te houden en scherp te krijgen. Een vergroting van 12x uit de hand is eigenlijk al niet meer te doen. Een telescoop was de enige oplossing als je een vogel écht goed dichterbij wilde halen.”

Kite APC Kite APC

Haarscherp beeld zonder trillingen

Kite Optics heeft daar iets op gevonden: een gestabiliseerde verrekijker. Met een vergroting van 10x, 12x of zelfs 16x geeft hij een haarscherp beeld zonder trillingen. Een handzame, volledig waterdichte kijker. Volgens Kite heeft de gestabiliseerde APC verrekijker ‘een stabilisatiecapaciteit van ongekend niveau, wat een stabiel zicht mogelijk maakt vanaf rijdende voertuigen, boten en vliegtuigen’. “Met een gepatenteerd systeem: als je de kijker niet gebruikt en om je nek laat hangen, schakelt ie uit, waardoor de batterijen heel lang meegaan”, aldus Martin.

Vogelbescherming enige verkoper in Nederland

Kite Optics is de fabrikant van de eigen merk verrekijkers en telescopen van Vogelbescherming. Martin: “Alle lijnen, van de Stern tot en met de Arend, worden door Kite gemaakt. Onze winkel in Zeist is het enige verkooppunt van deze stabilisatiekijker in Nederland!” En, heeft Martin ‘m zelf al geprobeerd? “Uiteraard! Het is geweldig, ongelooflijk, 12x vergroting uit de hand en het beeld is helemaal strak.” 

Maak gerust een afspraak om naar onze winkel te komen als u de verrekijker – of een andere verrekijker – wilt uitproberen. U bent van harte welkom!

Winkelnieuws

Blijf op de hoogte van het winkelnieuws! Dan lees je over de leukste en mooiste dingen uit de winkel van Vogelbescherming. Zoals nieuwe producten, activiteiten, tips en mooie ervaringen van ons en/of onze bezoekers. Of een spetterende aanbieding!

Volg het winkelteam

Nationale Kijkerweek

Begin het buitenseizoen goed! Tijdens de Nationale Kijkerweek krijg je op alle optiek van ons eigen merk 10% korting. Leden van Vogelbescherming krijgen korting bovenop de ledenkorting. Hét moment om een verrekijker aan te schaffen.

Bekijk de aanbiedingen