naar vogelbescherming.nl Vogelbescherming Nederland - Samen voor vogels en natuur

Uitgevlogen

Ooievaar

Uitgevlogen

Havik

Uitgevlogen

Steenuil

Uitgevlogen

Slechtvalk

Uitgevlogen

Groene specht

Uitgevlogen

Kauw

Uitgevlogen

Bosuil

Geen broedsel

Kerkuil

Geen broedsel

Koolmees

Geen broedsel

IJsvogel

Geen broedsel

Zeearend

Beleef de Lente 2019 start op 17 februari   *   Werk mee aan Beleef de Lente 2019, word vrijwilliger   *   Live beelden staan uit, bekijk de videoclips en blogs!   *   Genoten van Beleef de Lente 2018? Sms BEDANKT naar 4333 en steun ons eenmalig met 3 euro   *   Seizoensfilmpje van de HAVIK staat online

Voedselweb van de steenuil

Binnen | > 2 uur | Groep 7-8 | Vind ik leuk | Bewaar deze les | 620x

Werkblad – Kinderen leren hoe het voedselweb van de steenuil in elkaar zit. Ze onderzoeken wat de relatie is tussen de vogels en hun voedsel en wat de gevolgen zijn bij schaarste. Als je het volledige werkblad maakt met de kinderen, ben je ongeveer 2 lesuren kwijt.

Voedselweb van de steenuil

Deze lessen gaan over de voedselrelatie tussen steenuil met andere dieren en met planten. Ze leren dat dieren en planten onderlinge relaties hebben en dat de schaarste van een plant ook gevolgen kan hebben voor een dier verderop in de voedselketen.

Kerndoelen: de leerlingen leren in de eigen omgeving veel voorkomende planten en dieren onderscheiden en benoemen en leren hoe ze functioneren in hun leefomgeving (40). De leerlingen leren over de bouw van planten, dieren en mensen en over de vorm en functie van hun onderdelen (41).

Openen (PDF)

Deel deze lestip

Bekijk meer tips over

Steenuil Onderzoekend leren Biologie Alle Beleef de Lente lestips