Navigatie overslaan

Samen voor vogels en natuur

Franse vogelbescherming vraagt hulp

Frankrijk wil dit jaar de jacht toestaan op maar liefst 18.000 zomertortels. De Franse vogelbescherming roept daarom Europese natuurliefhebbers op om te protesteren tegen dit voornemen.

lees meer

Winkel op afspraak open alleen voor optiek

In verband met het Coronavirus heeft Vogelbescherming besloten het kantoor tot nader bericht te sluiten. De winkel is beperkt en alleen op afspraak open voor verkoop van optiek. In onze webshop kunt u alle andere producten vinden.

lees hoe u een afspraak kunt maken

Vogelgids

Water-, zand- én zonnebad voor vogels

Vogels badderen niet alleen in water, maar ook in zand en soms zelfs in de zon. Waarom ze dat doen en hoe u kunt helpen, leest u hier. Uw voordeel: het is leuk om naar het gebadder te kijken.

lees meer

Ontdek de vogels van het IJsselmeergebied

Vogelbescherming heeft een speciale vogelkaart gemaakt met de meest voorkomende en hoe je die kunt herkennen.

Lees meer

Gezond riet voor de grote karekiet

Dankzij ingrijpen van Vogelbescherming is de daling van de grote karekiet gestopt. Dit is het moment om door te pakken en in te zetten op groei.

Helpt u ook mee met een gift?

Weg gemeenschapsgeld, weg weidevogels

Jarenlang spande melkveehouder Hessel Agema zich in voor de weidevogels. En met succes. Kruidenrijk grasland waar laat werd gemaaid en het waterpeil hoog was. Hij had een grote plasdras die hij het Meer van Galilea noemde en waar veel vogels op afkwamen. Hessel was een voorloper.

lees bericht

Gratis cursus Tuinvogels

In deze online beginnerscursus leert u in tien lessen tuinvogels en hun geluiden herkennen. Van huismus tot kramsvogel en van koolmees tot zanglijster. Met handige tips, filmpjes en ezels­bruggetjes om te genieten van vogels in uw tuin.

aanmelden