Samen voor vogels en natuur

Tel mee met de Nationale Tuinvogeltelling

Tel de vogels in uw tuin of op uw balkon. Door een half uurtje te tellen helpt u mee aan het grootste burgeronderzoek naar natuur van Nederland. Tellingen inzenden kan tot maandag 12.00 uur.

Tel mee!

Volg de resultaten van de Nationale Tuinvogeltelling

Welke tuinvogels worden er dit weekend geteld? Bekijk hier de landelijke resultaten van de Nationale Tuinvogeltelling 2020. En bekijk welke vogels er in uw buurt worden gezien. Tellingen invoeren kan tot maandag 12.00 uur.

Voorlopige resultaten

Vogelgids

Doe de Postcode Vogelcheck

Wordt u ook zo blij van vogels in uw tuin of op het balkon? Hangt u wel ’s een vetbolletje voor ze op? U kunt meer doen. Doe de Postcode Vogelcheck en ontdek welke vogels in uw buurt leven. U krijgt dan makkelijke en praktische tips voor tuinvogels.

Check uw postcode

Nieuw Triodos-gebouw wint Award Natuurinclusief Bouwen en Ontwerpen

De projecten Genderdal in Eindhoven en Happy Days in Zoetermeer wonnen in de categorie herinrichting en ontwerp.

lees meer

Gratis cursus tuinvogels

In deze vogelcursus voor beginners leert u in tien vogellessen veel tuinvogels en hun geluiden herkennen. Met handige tips, filmpjes, ezelsbruggetjes en leuke weetjes om nog meer van vogels te genieten.

Meld u aan

Boeren, bedrijven en natuurorganisaties geven Schouten handvat voor kringlooplandbouw

Het manifest bevat een tienpuntenplan waarmee de agrarische sector zich in 20 jaar tijd kan ontwikkelen richting natuurinclusief werken. Hierbij worden externe en niet hernieuwbare bronnen (kunstmest, bestrijdingsmiddelen, fossiele energie) geminimaliseerd.

lees meer over dit manifest

Alleen voor kleine vogels?

Ja hoor, daar is weer zo'n grote vogel die het vetblok plundert. Gelukkig is er de vetblokhouder London, met een mooie kooi eromheen. De kleine vogels kunnen er dan wel bij, en de grote niet.

Bestel nu!