Navigatie overslaan
Ooievaar / Fokke Spoelstra Fotogalerij Alle berichten
Ooievaar / Fokke Spoelstra Fotogalerij Ellis Samsom

Door Ellis Samsom
Medewerker Vogelbescherming

“Noodzaak om natuur te behouden”

Geplaatst op 30 april 2024

Leden van Vogelbescherming kunnen dit voorjaar van 16 april tot 15 mei hun vertegenwoordiger in de Ledenraad kiezen. We vroegen huidige Ledenraadsleden waarom zij zich op deze manier inzetten voor Vogelbescherming en waarom jouw stem belangrijk is. Deze keer Arda van der Lee.

Elke lente kunnen de leden van Vogelbescherming hun vertegenwoordigers kiezen in de Ledenraad. Herkiesbare leden kunnen herkozen worden en nieuwe leden gekozen.
Ben je lid? Dan kun je hier stemmen. Met jouw stem geef je de Ledenraad mandaat om je te vertegenwoordigen.

Even voorstellen:

  • Naam: Arda van der Lee

  • In de Ledenraad sinds: 2020

  • Beroep: Projectleider en hoofd communicatie bij Landschapsbeheer Flevoland

Waarom zet jij je in voor de bescherming van vogels?

“Van jongs af aan kijk ik al naar vogels en nog steeds word ik daar blij van. Of het nu een winterkoninkje in de tuin is, een groep kluten op het wad of de eerste blauwborst in het voorjaar. Het maakt niet uit, vogels zien en horen is gewoon genieten.”

Wat is jouw mooiste vogelervaring?

“Die vraag kan ik eigenlijk niet beantwoorden. Zodra ik er eentje in mijn verrekijker zie, heb ik een ‘mooiste’ vogelervaring. Elke keer is het weer een verrassing hoe mooi een vogel kan zijn. Maar als ik dan toch een bijzonder moment moet kiezen: als ik de jonge ooievaars op het nest in onze eigen tuin een ring geef. Je volgt het wel en wee op het nest en dan mag je zomaar zo’n jong even vasthouden.”

Wat spreekt jou aan in de Ledenraad van Vogelbescherming?

“Iedereen kan met zijn eigen kwaliteiten helpen in de Ledenraad, je hoeft echt geen vogelspecialist te zijn om mee te kunnen praten. Ik ben blij dat ik als lid van de Ledenraad mijn professionele en hobbymatige kennis, expertise en energie op een breder terrein kan inzetten. Gezien de noodzaak om de natuur voor ons en voor volgende generaties te behouden, zie ik het als een uitdaging om een bijdrage te leveren aan het werk en beleid van Vogelbescherming. Zeker in de commissie bescherming, nationaal en internationaal, voel ik mij helemaal op mijn plek.”

Waarom moeten de leden gaan stemmen?

“Leden van Vogelbescherming weten als geen ander dat vogels veel mensen aanspreken. De vogels en hun leefgebieden beschermen tegen allerlei bedreigingen is dan ook voor veel mensen een logische vervolgstap. Daarom zijn ze lid van Vogelbescherming. Via de ledenraad heb je als lid invloed op het beleid van Vogelbescherming. Dus kijk eens wie zich verkiesbaar stellen en stem op de kandidaten door wie jij je het meest vertegenwoordigd voelt.”

Meer verhalen .... in Vogels

Vogels is het tijdschrift voor onze leden, met prachtige fotoreportages en opmerkelijke verhalen. Een scala aan groot en klein nieuws, over vogels, kijk- en excursietips en nog veel meer. Word lid en ontvang
Vogels 5x per jaar.

Lees meer

Vrijwilliger worden

Word je ook vrijwilliger? Vogels en natuur beschermen? Met z'n allen komen we verder! We zoeken allerlei soorten vrijwilligers.

Help mee