Navigatie overslaan
Alle activiteiten

Varen en vogels kijken op de IJssel met Nico de Haan

Nu vrijblijvend inschrijven voor de vogelexcursie op de IJssel op dinsdag 3 september 2024.

Op veler verzoek gaan we ook dit jaar weer varen over de IJssel. September is de maand waarin de veel visarenden doortrekken. Dus met een beetje geluk krijgen we behalve de zeearend, die in dit gebied broedt, ook de visarend in de kijker.

We vertrekken vanuit Kampen, varen over de IJssel naar de IJsselmond en vervolgens via het Zwarte Water naar Hasselt en Zwolle. Daar gaan we door de sluis om via de IJssel weer in Kampen terug te keren. We varen om tien uur, vanuit Kampen met een stoere rondvaartboot de IJssel op en rond vijf uur meren we weer af.  
Op het bovendek hebben we prachtig uitzicht op de omgeving en hopen we behalve de zeearenden ook diverse andere vogelsoorten te spotten, zoals ijsvogels, weidevogels, lepelaars, zilverreigers enzovoort. Lees meer

De lunch gebruiken we al varend aan boord en is inbegrepen, net als de koffie en thee. Bij een regenbuitje kunnen we binnen schuilen. Onderweg passeren we bovendien Zalk, het dorp waar ik mijn jeugd heb doorgebracht en dat levert een aantal anekdotes op! Als u een telescoop heeft neem die dan mee, want af en toe gaan we even stil liggen. Als u de Gewiekste Vogelgids en de Virtuoze Vogelzanggids heeft neem die dan ook mee, daar geef ik nog wat extra uitleg over. U kunt tijdens deze tocht uiteraard ook boeken laten signeren. Aan het eind van de dag maken we samen de vogellijst zodat u thuis alle soorten nog eens rustig kunt nakijken. We gaan tijdens de excursie niet aan land.

Wilt u mee? De kosten bedragen 125 euro per persoon, leden van Vogelbescherming 115 euro p.p. inclusief koffie, thee en een stevige lunch.
In de buurt is voldoende parkeergelegenheid. U kunt ook met de trein komen. Station IJsselmuiden uit, even de IJsselbrug over, rechtsaf en u bent er al.

INSCHRIJVEN

U kunt nu alvast geheel vrijblijvend inschrijven, u betaalt pas kort van tevoren als u definitief hebt besloten mee te gaan.

Klik niet op de knop aanmelden hieronder, maar stuur een e-mail naar nico@nicodehaan.nl met uw naam, woonplaats en het totaal aantal personen dat deelneemt. Dat is voldoende. U krijgt dan per omgaande een bevestiging en begin augustus de nodige aanvullende informatie toegestuurd. De inschrijving gaat op volgorde van binnenkomst. Er is plaats voor maximaal 50 personen.

Aanmelden

Details

Activiteit

Vaarexcursie

Organisatie

Vogelkijkcentrum

Onderwerp

Vogels kijken met Nico de Haan

Doelgroep

Volwassenen

Startpunt

Duur

Langer dan 4.5 uur

Toegankelijk met rolstoel

Onbekend

Kosten

De kosten bedragen € 125 euro p.p., leden van Vogelbescherming € 115 euro p.p.

Voor deze activiteit kunt u zich niet opgeven via de website van Vogelbescherming Nederland.

Klik hier om u voor deze activiteit op te geven
(link opent in een apart venster, Vogelbescherming Nederland is niet verantwoordelijk voor de informatie van derden)

Toon alle activiteiten

In de omgeving