Navigatie overslaan
Alle activiteiten

Struinen op de Maashorst

We maken een stevige wandeling op de Maashorst. De Maashorst is een zwak glooiend heide-, bos- en landbouwgebied in het noordoosten van Noord-Brabant. Het totale gebied is circa 4.000 ha groot, waarvan 2.200 ha uit bos en heide en 1.600 ha uit landbouwgrond bestaat. Het is daarmee een van de grootste natuurgebieden in Noord-Brabant. De natuur is onvoorspelbaar, maar op onze struintocht kunnen we de volgende vogels waarnemen: geelgors (foto), grasmus, roodborsttapuit, kwartel, nachtzwaluw, wespendief, havik, zwarte specht, de drie bonte spechten (kleine, middelste en grote), groene specht, raaf, dodaars, patrijs, kerkuil, bosuil, steenuil, ransuil, goudhaan, kuifmees, staartmees, zwarte mees en andere kleine zangvogels. Ook een ontmoeting met de wisent, tauros en exmoor pony is mogelijk vanwege het nieuwe begrazingsbeleid op de Maashorst. Kortom, een afwisselende tocht door een prachtig gebied.

Aanmelden

Details

Activiteit

Wandelexcursie

Organisatie

Vogelbescherming Nederland

Onderwerp

Zangvogels

Doelgroep

Volwassenen

Startpunt

Erenakkerstraat 5 Nistelrode (NB)
Let op: de parkeerplaats van het Natuurcentrum ligt ongeveer 200 meter vóór de ingang van het Natuurcentrum zelf! De parkeerplaats wordt aangegeven door middel van borden. Parkeert u daar de auto svp. De parkeerplaats is tevens het startpunt van de excursie.

Duur

3.5 uur

Bijzonderheden

Trek stevige schoenen aan en neem een verrekijker mee. Er is een telescoop aanwezig. Trek bedekkende kleding aan i.v.m. teken. Kleding afhankelijk van de weersvoorspelling.

Houd rekening met de geldende voorwaarden i.v.m. COVID-19 voor u zich aanmeld.

Toegankelijk met rolstoel

Onbekend

Kosten

Nee

Aanmelden
Uw gegevens
Titel
Controleer svp goed of uw e-mailadres correct is. U krijgt alle benodigde informatie over uw activiteit per e-mail. U kunt uw e-mailadres niet achteraf corrigeren. Wilt u meedoen maar woont u in het buitenland? Stuur svp een e-mail aan info@vogelbescherming.nl.
Privacy Waarborg
Kijk hier hoe Vogelbescherming omgaat met je persoonlijke gegevens.

Toon alle activiteiten

In de omgeving