Moderator Jaarrond Tuintelling

Alle tuinen in Nederland tezamen vormen een potentieel natuurgebied wat 5x groter is dan de Oostvaardersplassen. Toch is de natuur in tuinen relatief onbekend. Om beter zicht te krijgen op welke soorten zich in tuinen voorkomen, en hoe het met ze gaat, is er sinds 2015 de Jaarrond Tuintelling. 

De Jaarrond Tuintelling is een initiatief van 7 organisaties (Vogelbescherming, Sovon, De Vlinderstichting, EIS, Floron, Ravon en de Zoogdiervereniging. Daarnaast werken wij samen met een flink aantal enthousiaste partners.
Bij de Jaarrond Tuintelling draait het om, zoals de naam al aangeeft, het jaarrond tellen in je tuin. Niet alleen vogels maar bijvoorbeeld ook vlinders, amfibieën, zoogdieren, insecten en planten. Iedereen kan hieraan bijdragen om beter zicht te krijgen op het leven in tuinen.
Maar de Jaarrond Tuintelling is meer dan tellen. Naast het tellen vindt u er ook informatie over herkenning van soorten, het inrichten van een natuurvriendelijke tuin en kunt u tuinervaringen en foto's delen met andere tellers op de eigen tijdlijn via tuintelling.nl.

Doel

U helpt mee om van de Jaarrond Tuintelling een nog groter en blijvend succes te maken. 

Functieomschrijvingen

Moderator Tijdlijn 

De moderators zorgen voor een enthousiasmerende en sociale sfeer op de tijdlijn. Dat doen zij door het in de gaten houden van de berichten op de tijdlijn, enerzijds te reageren op berichten, tellingen en vragen (of deze onder de aandacht te brengen van experts als zij het antwoord niet weten) en anderzijds door zelf leuke berichten te plaatsen op de tijdlijn. 

Functie eisen: plezier in online communicatie, humor, tact, flexibel, enthousiasme voor tuinen en alles wat daar leeft en bij voorkeur basiskennis van de meest voorkomende soorten in tuinen en/of natuurvriendelijke tuinen. 

Tijdsinspanning: circa 1-2 uur per dag (flexibel verspreid), voor minimaal 1 vaste dag (meer mag) in de week, dag(en) uiteraard in overleg. We zoeken iemand die beschikbaar is op  zaterdagmiddag.

Waar

U werkt vanuit huis op uw eigen computer of tablet met internetverbinding. 

Wanneer

De Jaarond tuintelling draait, jaar in jaar, uit 365 dagen en 24 uur per dag. We zijn op zoek naar vrijwilligers die bij voorkeur een groot gedeelte (uiteraard met uitzondering van vakanties en andere verlof) van het jaar, op 1 of meerdere vaste dagen per week beschikbaar zijn voor deze functies, voor hopelijk een langere periode. 

Wat biedt Vogelbescherming

  • Begeleiding van de werkzaamheden 
  • Onkostenvergoeding indien van toepassing (voor mogelijke bijeenkomsten, trainingen)
  • Vrijwilligersdag 
  • Eindejaarsgeschenk
  • Korting in onze winkel 
  • Vrijwilligers worden op de hoogte gehouden van vogelbescherming en de resultaten van de Jaarrond Tuintelling 
  • Waardering en enthousiasme van de online tuintellers

Interesse?

Wilt u onderdeel uitmaken van onze enthousiaste club van tuintellers, en ervoor zorgen dat de tuintelling een groot succes wordt en blijft? Neem dan contact op met

Marjanne Klok, Medewerker Vogelbescherming
Neem contact met mij op