Navigatie overslaan
Kijkersvoorkijkers

Actie Kijkers voor Kijkers

Ben je toe aan een nieuwe verrekijker of telescoop? Jouw oude kijker of scoop kan veel betekenen voor de bescherming van vogels in ontwikkelingslanden! Lever hem daarom in bij Vogelbescherming. Vele honderden kijkers kregen al een tweede leven.

Verrekijker onmisbaar bij natuurbescherming

Verrekijkers en telescopen zijn cruciaal voor het verzamelen van vogelgegevens in de hele wereld. Alleen goed uitgeruste vogeltellers kunnen de juiste gegevens verzamelen over hoe het gaat met vogels en hun leefgebied.

Verrekijkers voor de kinderen

Voor beginnende vogelaars zijn verrekijkers heel belangrijk. Stipjes veranderen in vogels met prachtige kleuren en bijzonder gedrag. Op scholen is vaak geen geld voor verrekijkers, terwijl dat de plek is om liefde voor en kennis van de natuur over te dragen.

Vele blije mensen met jouw gedoneerde verrekijker!

De afgelopen periode zijn meerdere organisaties blij gemaakt met gebruikte of gedoneerde verrekijkers, over de hele wereld. Schoolklassen, jeugdgroepen, professionele beschermers; allemaal gaan ze aan de slag met hun ’nieuwe’ verrekijker of telescoop. Om veel beter vogels te kunnen herkennen en te beschermen.
Bekijk de foto’s die zijn gemaakt door onze (internationale) medewerkers in het fotoboek. Het boek is ook ‘live’ te bekijken in onze winkel in Zeist.  

Hoe werkt het?

  1. Je levert als schenking jouw oude verrekijker of telescoop in bij Vogelbescherming, of je stuurt hem op.
  2. Vogelbescherming kijkt of ze bruikbaar zijn voor vogeltellers of voor educatieve projecten in ontwikkelingslanden en knapt ze op.
  3. Vogelbescherming zorgt ervoor dat de kijkers en telescopen goed terecht komen op de plek waar ze het hardst nodig zijn.

Openingstijden en verzenden

Je kunt jouw kijker of telescoop inleveren bij onze winkel in Zeist of een van de filialen van Bever of opsturen. 

Opsturen

Vogelbescherming Nederland
KIJKERS voor KIJKERS
Boulevard 12
3707 BM  Zeist

Openingstijden: dinsdag t/m vrijdag van 9.30 tot 17.00 uur.

Hartelijk dank!

Heb je meer informatie nodig of wil je overleggen? Stuur ons een e-mail.

Nieuwe kijker uitzoeken?

Klik hier voor ons assortiment nieuwe verrekijkers in de webshop.

Naturama - Burkina Faso

Kinderen enthousiast maken voor natuur is één van de doelstellingen van NATURAMA, de BirdLife Partner in Burkina-Faso. Voor hun educatieprogramma kan NATURAMA nog wel 100 verrekijkers en 5 telescopen gebruiken.

Vinger aan de pols - West-Afrika

Elk jaar worden langs de kust van West-Afrika watervogels geteld. Cruciaal om te weten hoe het met de vogels gaat. Teams van specialisten worden aangevuld door vogeltellers in opleiding. In landen als Senegal en Guinea-Bissau zijn extra kijkers en telescopen
daarom dringend nodig.

Kijkers voor Kijkers wordt ondersteund door:

Logo Bever Logo Bever
Logo Zeiss Logo Zeiss