Navigatie overslaan
Pimpelmees / Shutterstock Toon alles in de buurt

Kinderboerderij vol nestkasten

Op initiatief van Marco van Noorloos van bouwbedrijf Barten Groep is kinderboerderij De Brink in Zeist vogelvriendelijk ingericht. Dat kwam zo: Marco heeft wel eens gewerkt aan het kantoorpand van Vogelbescherming en was daardoor geinspireerd geraakt. Toen Barten Groep bezig was met het verduurzamen van de kinderboerderij, was het idee dan ook snel geboren om niet alleen vervangende nestgelegenheid te bieden voor de boerenzwaluwen, maar ook nestkasten op te hangen voor andere vogelsoorten, zoals pimpel- en koolmees en boomkruiper. Even doorpakken als je toch bezig bent. Vogelbescherming heeft toen een gratis advies opgesteld en dat meteen is uitgevoerd!

Start

Januari 2017

Samen met

Bouwbedrijf Barten Groep en Vogelbescherming

Locatie

Kinderboerderij Zeist

Meer weten?

Wilt u ook eens een advies voor uw tuin? Welke nestkasten zijn succesvol in mijn tuin, waar kan ik ze het beste ophangen? Neem dan contact op met één van de vrijwillige tuinvogelconsulenten van Vogelbescherming.

Helpt u mee?

Gierzwaluwen zijn steeds meer aangewezen op nestgelegenheid die wij creëren. Moderne gebouwen bieden weinig ruimte voor hun nesten. Nestkasten voor gierzwaluwen mogen dan ook niet ontbreken in een vogelvriendelijke omgeving. In veel steden zijn vrijwilligers actief die nestkasten ophangen. Wij helpen mee om de kasten te kopen en te plaatsen, u ook?

Doneer nu