Navigatie overslaan
Digiscoping Alle berichten

Fotograferen met uw smartphone en telescoop: iScoping

Geplaatst op 12 december 2016

In de wereld van digiscoping biedt de smartphone nieuwe handige mogelijkheden. Een foto die u via de scope met uw smartphone maakt, kunt u dan per direct sturen naar uw vrienden, of u deelt u ‘m via een sociaal netwerk, of u heeft een bewijsplaat voor waarneming.nl. Het heet iScoping, fotograferen of filmen met een smartphone door de telescoop.

De natuur zo dichtbij mogelijk

Het weiland in de ochtend ziet nog wit van de rijp. Het is koud, maar windstil. In de verte roepen kraaien, dichtbij zit een groep brandganzen. Een natuurmoment dat u niet wilt vergeten. Een foto met uw smartphone door uw telescoop is dan zo gemaakt. Zo komen de ganzen tot wel 40x of 50x dichterbij! Een prachtige herinnering.

Brandgans Brandgans

Foto’s en video vereeuwigen, genieten en delen

Hoe fantastisch is het om met de enorme optische focus van een telescoop een scherpe foto met een smartphone te kunnen maken! Ook een mooie video van de sfeervolle ganzengroep, superclose in beeld, het is allemaal mogelijk. Wat u nodigt hebt, is een passende, simpele smartphone adapter. Groot voordeel: geen gesjouw meer met een aparte fotocamera!

Wat heb ik nodig?

Essentieel voor iScoping is een perfect passende adapter. Het is een case voor uw smartphone met een passende ring erop, die zo op het oculair van de telescoop geklemd wordt.

Er zijn diverse soorten en maten te koop: kant en klare adapters van enkele merken (zoals Swarovski en Kowa) of losse ringen in diverse maten die u op een willekeurige case van uw telefoon kunt plakken. Mocht de ring nog iets te ruim zitten, dan kun je met een beetje handigheid aan de binnenkant ervan extra tape aanbrengen, zodat de diameter kleiner wordt.

Waar moet ik zijn?

In de winkel van Vogelbescherming in Zeist hebben we meerdere adapters en ringen op voorraad. Kom daarom gerust eerst ’s langs met uw telescoop en smartphone. Dan kunt u alles naar hartenlust uitproberen, samen met een goede adviseur. Losse ringen kosten iets meer dan een tientje. Adapters met ring starten bij zo’n 60 euro, tot iets meer dan 200 euro.

Testen en uitproberen

Het is belangrijk dat u na de aanschaf eerst oefent met uw nieuwe set. Want vogels zitten uiteraard niet stil, je hebt geen autofocus en stoten tegen het statief is uit den boze. Maak er een leuke sport van, en geniet van de progressie in het veld. Tip: Begin eerst in de dierentuin of eigen tuin. De vogels en de dieren zitten dan vaak dichtbij en er is veel keuze in onderwerpen.

Advies nodig?

Neem contact op met ons op of bel 030 - 69 37 780. Vogelbescherming organiseert regelmatig workshops digiscoping en iScoping.
Houd daarvoor de website in de gaten.

En uiteraard bent u van harte welkom in onze winkel.
Team winkel Vogelbescherming

Winkelnieuws

Blijf op de hoogte van het winkelnieuws! Dan leest u over de leukste en mooiste dingen uit de winkel van Vogelbescherming. Zoals nieuwe producten, activiteiten, tips en mooie ervaringen van ons en/of onze bezoekers. Of een spetterende aanbieding!

Volg het winkelteam

Optiek- specialist

Koop uw verrekijker of telescoop bij Vogelbescherming! Ruime sortering, hoge kwaliteit in alle prijsklassen, 40 jaar expertise en persoonlijk advies in de winkel in Zeist. Én u steunt het werk van
Vogelbescherming.

Bekijk ons assortiment