Navigatie overslaan
Phonescoping / Ron Steemers

Winkel Vogelbescherming, de specialist op het gebied van phonescoping

Fotograferen met behulp van een smartphone in combinatie met een telescoop is een nieuwe techniek. Het biedt je de mogelijkheid om vogels die zich op zeer grote afstand bevinden vast te leggen. De standaarduitrusting om hiermee te beginnen bestaat uit: een statief, een smartphone, een adapter en een telescoop.

Workshop phonescoping

Vogelbescherming geeft regelmatig workshops Phonescoping bij Vogelbescherming in Zeist. Dick Petterson laat je in een aantal uur kennis maken met de diverse technieken van het phonescopen.

In de winkel van Vogelbescherming werken een aantal deskundige medewerkers die zelf jarenlange ervaring met zowel telescopen als fotoapparatuur hebben. De laatste jaren is het alom bekende digiscopen (fotograferen met camera en telescoop) eigenlijk volledig vervangen door het phonescopen. In de markt verschijnen dan ook meer en meer hulpmiddelen om je smartphone en telescoop te verbinden. Dat klinkt eenvoudig maar in de praktijk blijkt het toch soms lastiger.

Voorbeeld digiscoping: videoclip van sperwer in tuin van Vogelbescherming. Dit filmpje is gemaakt met behulp van Swarovski ATX85 met adapter en iPhone 5s. Klik hier voor een lijst met meer digiscoping-clips.

Video is gemaakt door Rob Kempers.

Kom langs voor een advies en demonstratie

In de winkel kunnen wij je er alles over vertellen en heb je uitgebreide mogelijkheden om alles rustig te testen. Vergeet niet je eigen telefoon of telescoop mee te nemen. Mocht je nog niet in het bezit zijn van een van deze benodigdheden dan bieden wij je een keur van mogelijkheden. Wij hebben een groot assortiment telescopen en adapters.

Kom gerust eens langs in onze winkel voor een demonstratie. Ons deskundig personeel is je graag van dienst.

Trillingsvrij observeren en fotograferen

Dat kan met de nieuwe Manfrotto MVH 500 AH. Deze nieuwe statiefkop is absoluut de beste van dit moment. Uitgerust met slechts een bedieningshandle voor zowel de pan- als tiltbeweging verzekert deze kop je van trillingsvrije opnames. Wel zo handig met de hoge vergrotingen die bij digiscoping worden gehanteerd. De Manfrotto MVH 500 AH is compatible voor alle statieven waarvan de kop gedemonteerd kan worden! Een absolute must have voor de serieuze digiscoper. 

Phonescoping / Ron Steemers Phonescoping / Ron Steemers

Meer weten over phonescoping?

De winkel van Vogelbescherming organiseert geregeld workshops over digiscopen.