Navigatie overslaan
Digiscoping

Winkel Vogelbescherming, de specialist op het gebied van digiscoping

Fotograferen met behulp van een digitale compact, spiegelreflex, systeemcamera of zelfs een smartphone in combinatie met een telescoop is een nieuwe techniek. Het biedt u de mogelijkheid om vogels die zich op zeer grote afstand bevinden vast te leggen. De standaarduitrusting om met digiscoping te beginnen bestaat uit: een statief, een digitale camera of smartphone, een adapter en een telescoop.
Digiscoping

Workshop digiscoping

Vogelbescherming geeft regelmatig workshops digiscoping bij Vogelbescherming in Zeist. Fotograaf Martin Hierck laat u in een aantal uur kennis maken met de diverse technieken van het digiscopen.

Op het internet vindt u tal van websites met informatie waar je niet altijd even gemakkelijk wijs uit wordt. Er zijn soms ook wilde verhalen in omloop. Een van die verhalen is het vergelijken van een digiscoop-opstelling met die van een spiegelreflex-camera met een telelens. Beide zijn echter totaal niet vergelijkbaar en daar gaat het in de praktijk vaak mis. In de winkel van Vogelbescherming werken een aantal deskundige medewerkers die zelf jarenlange ervaring met zowel telescopen als fotoapparatuur hebben. 

Voorbeeld digiscoping: videoclip van sperwer in tuin van Vogelbescherming. Dit filmpje is gemaakt met behulp van Swarovski ATX85 met adapter en iPhone 5s. Klik hier voor een lijst met meer digiscoping-clips.

Kom langs voor een advies en demonstratie

In de winkel kunnen wij u er alles over vertellen en heeft u uitgebreide mogelijkheden om alles rustig te testen. Vergeet niet u eigen camera en/of telescoop mee te nemen. Mocht u nog niet in het bezit zijn van een van deze benodigdheden dan bieden wij u een keur van mogelijkheden. Wij hebben een groot assortiment telescopen, adapters en camera's.

Kom gerust eens langs in onze winkel voor een demonstratie. Ons deskundig personeel is u graag van dienst.

Trillingsvrij observeren en fotograferen

Dat kan met de nieuwe Manfrotto MVH 500 AH. Deze nieuwe statiefkop is absoluut de beste van dit moment. Uitgerust met slechts een bedieningshandle voor zowel de pan- als tiltbeweging verzekert deze kop u van trillingsvrije opnames. Wel zo handig met de hoge vergrotingen die bij digiscoping worden gehanteerd. De Manfrotto MVH 500 AH is compatible voor alle statieven waarvan de kop gedemonteerd kan worden! Een absolute must have voor de serieuze digiscoper. 

Praktijkboek Vogelfotografie

Vogelfotografie is enorm hot en wordt door vele tienduizenden hobbyfotografen beoefend. Het praktijkboek vogelfotografie is een standaardwerk voor iedereen die zich interesseert en wil verdiepen in vogelfotografie en beschrijft alle aspecten van vogelfotografie, afgewisseld met spectaculaire en bijzondere foto's van vogels.

Het boek bevat 15 hoofdstukken die o.a. ingaan op de voorbereiding, kennis van vogelgedrag, werken vanuit schuilhutten, benaderen van vogels, benodigde apparatuur, vereiste techniek en vogels fotograferen op reis. De nodige aandacht gaat ook uit naar beeldopbouw en het maken van sfeer- en artistieke vogelfotografie. In het laatste hoofdstuk worden hotspots in Nederland beschreven waar je goed vogels kunt fotograferen.

Digiscoping Topper!

De TLS APO is speciaal ontwikkeld voor het gebruik met de nieuwe ATX- en STX-telescopen, maar er is ook een variant voor de ATS-serie. Bevestiging van de camera gaat door middel van een zogenaamde T2-adapter, die voor vrijwel alle reflex- en compacte systeemcamera's beschikbaar zijn. De combinatie van TLS APO met een aangekoppelde camera is zeer eenvoudig en direct goed. De TLS APO heeft een eigen brandpunt van 30mm, wat ideaal is voor digiscoping. Gecombineerd met de oculairmodule ontstaat een telelens van minimaal 750 (65/85mm) en 900mm (95mm) tot maximaal 1800 (65/85mm) en 2100mm (95mm).

Meer weten over digiscoping?

De winkel van Vogelbescherming organiseert geregeld workshops over digiscopen.

Digiscoping met uw Smartphone

Ook in de wereld van digiscoping heeft de smartphone zijn intrede gedaan. Diverse modellen zijn uitgerust met ingebouwde camera’s die behoorlijke resultaten opleveren. Ontzettend handig natuurlijk. Tijdens het vogels kijken, pakt u de smartphone erbij maakt een foto van de gespotte vogel en per direct stuurt u de gemaakte foto naar uw vrienden.

Bij onze leverancier lieten wij een speciale beugel ontwikkelen waarmee u uw smartphone rechtstreeks op onze P10-adapter kunt plaatsen en vervolgens op dezelfde manier aan de slag kunt als voorheen met een digitale compact camera. Ook erg leuk om ter plekke filmpjes mee te maken. Kortom de mogelijkheden zijn eindeloos. Kom naar onze winkel neem uw smartphone mee en test het zelf!