Navigatie overslaan
Optiek / Ron Steemers Alle berichten

Bescherm uw telescoop, gebruik een paraattas!

Geplaatst op 5 april 2019

Als u een telescoop aanschaft dan doet u een investering voor een lange tijd, en misschien wel voor uw hele leven! Vogels kijken met een scope is iets geweldigs waar u hopelijk veel bijzondere vogel herinneringen aan beleeft. We vinden het belangrijk dat u zo lang mogelijk van uw telescoop kunt genieten en dat deze optimaal beschermd is. Een paraattas of ook wel ‘Stay On Case’ is dan ook eigenlijk onmisbaar.

Een paraattas beschermt uw telescoop een stuk beter tegen vallen en stoten en is een belangrijke afweer voor stof en zand, bijvoorbeeld als u aan de kust gaat vogels kijken op een winderige dag. Kortom, voor het behoud van uw telescoop is een paraattas eigenlijk een must.

Wat is een paraattas?

De naam zegt het eigenlijk al: uw telescoop heeft u paraat, met de beschermende tas er omheen. Dus alle functionaliteiten van de telescoop heeft u direct voorhanden:

  • Scherpstelling - functie
  • In- en uitzoomen met het oculair
  • Bediening met de statiefkop

Een paraattas beschermt uw telescoop zonder dat u deze eraf hoeft te halen. Slecht enkele kleine ritsen of klittenbandjes moeten worden geopend om de functies direct paraat te hebben. Met een paraattas om de telescoop kunt u deze ook gewoon direct van het statief halen. Sommige paraattassen bestaan uit een set van twee delen, een deel voor de objectiefzijde en een deel voor de oculair zijde.

Welke soorten paraattassen zijn er?

Originele Stay on cases

De premium optiek merken zoals Swarovski Optik, Zeiss en Leica leveren (originele) Stay on Cases voor hun modellen telescopen. Deze zijn van hoge kwaliteit, kennen een perfecte pasvorm en zijn vaak ook kostbaar. Er wordt meestal een cordura materiaal gebruikt of in combinatie met neopreen (duikerspakken materiaal). Vaak zijn voor wat oudere modellen telescopen deze stay on cases niet meer leverbaar.

Swarovski Stay on Case Swarovski Stay on Case AT5 65 origineel Swarovski Stay on Case
Zeiss Stay on Case Zeiss Stay on Case t.b.v. Harpia origineel Zeiss Stay on Case

Alternatieve stay on cases

Onze samenwerking met Kite Optics stelt ons in staat om voor vele telescopen een alternatieve paraattas te leveren. Deze zijn van neopreen gemaakt en zijn perfect passend. Voor de meeste huidige, maar ook voor veel oudere modellen telescopen is er een perfect passende paraattas te koop.

Deze paraattassen voldoen perfect voor het doel waarvoor ze gemaakt zijn: beschermen van uw telescoop. Bovendien zijn deze paraattassen een stuk voordeliger dan originele, meestal zo’n 50%. De Kite paraattassen zijn zwart van kleur en makkelijk aan te brengen op uw telescoop. Maar u kunt uiteraard onze medewerkers vragen het even voor u te verzorgen.

Welke paraattas u ook kiest, het is per definitie een goede investering waar u geen spijt van zult hebben.

Meer weten, bekijken of uitproberen?

Kom langs in onze winkel in Zeist of bestel meteen in onze webshop.

Openingstijden winkel

Open van dinsdag t/m vrijdag van 09.30-17.00 uur. 
Zaterdag, zondag en maandag is de winkel gesloten.

Met jouw aankoop help je de vogels

In onze webshop vind je een breed assortiment producten voor meer vogels in je tuin. Als je een product bij ons koopt, help je niet alleen de vogels in je tuin, je helpt Vogelbescherming ook alle vogels in Nederland en daarbuiten beschermen. 

naar de webshop

Nationale Kijkerweek

Begin het buitenseizoen goed! Tijdens de Nationale Kijkerweek krijg je op alle optiek van ons eigen merk 10% korting. Leden van Vogelbescherming krijgen korting bovenop de ledenkorting. Hét moment om een verrekijker aan te schaffen.

Bekijk de aanbiedingen

Gerelateerde items