Navigatie overslaan
Telescoop Swarovski Alle berichten

De nieuwe BTX telescoop van Swarovski Optik

Geplaatst op 3 maart 2017

Beleven. Ontdekken. Ervaren. Dat zijn de motto’s van Swarovski ’s splinternieuwe BTX telescoop. Een revolutionair design dat voor een ongekende kijkbeleving zorgt. Met de BTX ga je helemaal op in het moment, klaar voor een fascinerende nieuwe ontdekking. Het kijkcomfort van de BTX is bijzonder aangenaam en observeren houd je urenlang vol. Met beide ogen open, zonder dichtknijpen. Ervaar en test hem zelf op zaterdag 13 mei in onze winkel.

Combinatie van optische kwaliteit en maximaal kijkcomfort

Als belangrijke partner van Swarovski Optik mocht Vogelbescherming de BTX wereld introductie meemaken in Tirol, Oostenrijk. Vooraf vroegen we ons al af: waar komt Swarowski mee op de proppen? Namens Vogelbescherming kon ik samen met vogelaars en journalisten uit de hele wereld kennis maken met een revolutionair telescoop-design. De BTX is iets wat we niet verwachtten: een binoculair op een bestaand hoogwaardig optisch ATX objectief, waardoor een geheel nieuwe kijkbeleving ontstaat. Met twee ogen op een natuurlijk manier kijken, dus zonder dichtgeknepen oog. De BTX combineert zo de voordelen van een telescoop en een verrekijker en creëert een uniek samenspel tussen optische kwaliteit en maximaal kijkcomfort.

Kijk hier voor de specificaties en prijzen (pdf)

Bezitters van een ATX kunnen upgraden en een BTX module aanschaffen

De BTX is gestoeld op het bestaande modulaire ATX objectieven serie, verkrijgbaar in 65mm , 85 mm en 95 mm. Het BTX binoculair is een oculairmodule met twee inkijken die naadloos is aan te koppelen aan een van de ATX objectieven. Bezitters van een ATX telescoop kunnen dan ook upgraden en een BTX module aanschaffen.

PTH statiefkop en BR Balance Rail

De BTX gaat geleverd worden in combinatie met een nieuwe professionele PTH statiefkop en BR Balance Rail voor extra stabiliteit en perfect evenwicht. De PTH statiefkop is ideaal voor langdurige observaties en de geïntegreerde vloeistoflager zorgt voor gelijkmatige, soepele bewegingen. Er is tevens een ergonomisch ontworpen hoofdsteun aangebracht voor extra comfort. De BTX heeft een vaste vergrotingsfactor van 30x (35x bij het 95mm objectief). Er kan een extender worden bijgeleverd waardoor de vergrotingsfactor wordt verhoogd. De BTX en de toebehoren zijn naar verwachting leverbaar vanaf begin mei 2017.

De BTX is iets wat we niet verwachtten: een binoculair op een bestaand hoogwaardig optisch ATX objectief, waardoor een geheel nieuwe kijkbeleving ontstaat.

Zaterdag 13 mei: kom zelf testen en laat u adviseren door het Swarovski Optik team

Op zaterdag 13 mei zal het Swarovski team in onze winkel in Zeist de hele dag aanwezig zijn om de nieuwe BTX voor Nederland te introduceren en te demonstreren. Het team en onze medewerkers geven u graag advies over het observeren door een telescoop. Kom dus langs en laat u verwonderen door dit revolutionaire telescoop design van de BTX.

Een telescoop reserveren?

Wilt u alvast reserveren? Stuur dan direct een e-mail naar: winkel@vogelbescherming.nl. Dan bent u de eerste die kan beschikken over de BTX telescoop.

Ons adres

Boulevard 12, 3707 BM, Zeist.

Openingstijden: 10.00 – 16.00 uur.