Navigatie overslaan
Alle activiteiten

Overwinteraars in het Munnikenland

Het programma "Ruimte voor de rivier" geeft in heel het rivierengebied prachtige kansen voor de natuur. Munnikenland (Loevestein) is er een goed voorbeeld van. We beginnen met een mooi uitzicht over het gebied met vele grote grazers. In het nieuwe natuurdeel is plek voor grote aantallen. Honderden kievieten en duizenden watervogels hebben als eersten de ruimte ontdekt. Eenlingen zijn er ook, hoop ik: Blauwe kiek, zeearend, witgat, watersnip en andere zonderlingen. En dan niet te vergeten de groepen putters en vinken die zich vol eten met kruidenzaden. Ook nemen we een kijkje op een oude dijk tussen populieren en moeras. Maar zoals altijd: Beloven doe ik niets. De rivier en het weer zijn immers de baas. 

Aanmelden

Details

Activiteit

Wandelexcursie

Organisatie

Vogelbescherming Nederland

Onderwerp

Vogels en natuurontwikkeling

Doelgroep

Volwassenen

Startpunt

Munikkenlandse Maaskade Zaltbommel
Vanaf de N322 Zaltbommel naar Giessen, slaat U tussen Poederoijen en Giessen rechtsaf de Schouwendijk op. (De bruine bordjes Loevestein volgen). Op de Schouwendijk aangekomen, slaat U na ca. één kilometer, daar waar de Schouwendijk fietspad wordt, linksaf de Geuzendijk op (In Google Maps heet deze dijk Munnikenlandse Maaskade). Na honderd meter weer links naar de P-plaats beneden.

Duur

3.5 uur

Bijzonderheden

Een natuurwandeling voor liefhebbers met brede interesse. Goede wandelschoenen en bij het weer passende kleding (open gebied !) zijn vereist. Een verrekijker en wellicht iets te smikkelen voor onderweg zijn gewenst, lijkt mij. Een telescoop is al aanwezig. Een toilet is er dan weer niet, maar onderweg zijn er bosjes genoeg.

Kosten

Nee

Aanmelden
Uw gegevens
Titel
Controleer svp goed of uw e-mailadres correct is. U krijgt alle benodigde informatie over uw activiteit per e-mail. U kunt uw e-mailadres niet achteraf corrigeren. Wilt u meedoen maar woont u in het buitenland? Stuur svp een e-mail aan info@vogelbescherming.nl.
Privacy Waarborg
Kijk hier hoe Vogelbescherming omgaat met uw persoonlijke gegevens.

Toon alle activiteiten