Stimuleren en ondersteunen weidevogelboeren

Het weidevogelboeren-netwerk van Vogelbescherming Nederland telt zo'n 80 boeren. De weidevogelboeren spelen waar mogelijk een rol in de campagne Red de Rijke Weide. Ze zijn de voorlopers die een verandering mogelijk maken. De weidevogelboeren laten zien dat het anders kan: een gezond bedrijf runnen én zorg hebben voor weidevogels en natuur.

Film Een toekomst voor weidevogels?

In 'Een toekomst voor weidevogels?' vertelt boerenzoon en voormalig schaatskampioen Ard Schenk over zijn liefde voor weidevogels en het weidevogelbeheer. De film (32 minuten) is gemaakt in opdracht van de Kenniskring Weidevogellandschap.

Bekijk 'Een toekomst voor weidevogels'

Reportage Boerderij de Toekomst

Drie weidevogelboeren op Terschelling vertellen over hoe zij een gezond economisch bedrijf combineren met zorg voor landschap, natuur en vogels in een televisiereportage over Polderpracht op Terschelling.

Weidevogelboeren gezocht!

Vogelbescherming wil boeren graag ondersteunen en leren kennen die zich met hart en ziel inzetten voor natuur en vogels op hun land. We roepen ze dan ook op zich aan te melden voor het netwerk weidevogelboeren. De bedoeling is om ervaringen uit te wisselen, geslaagde voorbeelden te presenteren en duurzame financieringsvormen te verkennen. We willen de boeren ondersteuning en informatie geven en een platform bieden voor het uitwisselen van nieuws, tips en plannen. Vogelbescherming voorziet in ondersteuning en informatie.

Persoonlijk contact

Aanmelden of vragen over het netwerk? Neem dan contact op met Jouke Altenburg.

Jouke Altenburg, team Landelijk Gebied
Neem contact met mij op

Gerelateerde items