Stimuleren en ondersteunen weidevogelboeren

Het weidevogelboeren-netwerk van Vogelbescherming Nederland telt zo'n 80 boeren. De weidevogelboeren spelen waar mogelijk een rol in de campagne Red de Rijke Weide. Ze zijn de voorlopers die een verandering mogelijk maken. De weidevogelboeren laten zien dat het anders kan: een gezond bedrijf runnen én zorg hebben voor weidevogels en natuur.

Reportage Boerderij de Toekomst

Drie weidevogelboeren op Terschelling vertellen over hoe zij een gezond economisch bedrijf combineren met zorg voor landschap, natuur en vogels in een televisiereportage over Polderpracht op Terschelling.

Weidevogelboeren gezocht!

Vogelbescherming wil boeren graag ondersteunen en leren kennen die zich met hart en ziel inzetten voor natuur en vogels op hun land. We roepen ze dan ook op zich aan te melden voor het netwerk weidevogelboeren. De bedoeling is om ervaringen uit te wisselen, geslaagde voorbeelden te presenteren en duurzame financieringsvormen te verkennen. We willen de boeren ondersteuning en informatie geven en een platform bieden voor het uitwisselen van nieuws, tips en plannen. Vogelbescherming voorziet in ondersteuning en informatie.

Boer en vogels

Bent u een boer en wilt u meer weten over concrete maatregelen die u kunt nemen voor weidevogels? Kijk op boer-en-vogels.nl!

Magazine Slimme vogels

Veel boeren zorgen voor rijke weides en akkers vol bloemen, vlinders en de boerenlandvogels, die daar bij horen. In dit eenmalige magazine, Slimme Vogels, vertelt een aantal boeren hoe zij een rendabel bedrijf combineren met de zorg voor natuur.

Download pdf magazine

Koop melk en kaas

Zuivel geproduceerd met nadrukkelijke aandacht voor natuur en weidevogels. Sinds de campagne Red de Rijke Weide van Vogelbescherming is hier steeds meer aandacht voor. U kunt via aankopen in de supermarkt laten zien wat u belangrijk vindt.

Vogelvriendelijke zuivelwijzer

Gerelateerde items