Navigatie overslaan
Samen voor vogels en natuur

Managementassistent (32 uur per week)

Met jouw talent kun je werkelijk overal terecht. Maar jij bent selectief. Je zet jouw kwaliteiten en allround ervaring het liefste in voor een organisatie die het verschil maakt. Voor vogels en de natuur. Nationaal en internationaal. Je wilt werk dat er echt toe doet, waar je gewaardeerd wordt en samenwerkt met gepassioneerde collega’s. Kortom, welkom bij Vogelbescherming Nederland!

Vogelbescherming Nederland komt op voor in het wild levende vogels en hun leefgebieden. In Nederland en wereldwijd. Al sinds 1899 (!) dragen wij op deze manier bij aan het behoud van de natuur en aan een leefbare wereld, niet alleen voor nu, maar ook voor de toekomst! En we zijn trots op  onze resultaten, denk hierbij bijvoorbeeld aan de terugkeer van de ooievaar, de ijsvogel en het doorlopend groener worden van onze woon- en leefomgeving! Zo zijn er nog veel meer te noemen, resultaten die we als vereniging geboekt hebben door de niet-aflatende inzet van 160.000 leden, meer dan 600 vrijwilligers en zo’n 104 medewerkers (76 fte). Onze inkomsten zijn afkomstig van leden, donateurs, bedrijven, particuliere organisaties en projectbijdragen van fondsen en overheden. We zijn daarnaast onderdeel van BirdLife International, een koepelorganisatie van 117 vogel- en natuurorganisaties met bij elkaar 10 miljoen leden en supporters.

Wat ga je doen?

Je ondersteunt en ontzorgt het management van onze organisatie, door planningen te maken, organisatorische ondersteuning te bieden en de procesgang te bewaken. Je verricht werkzaamheden die gericht zijn op voorbereiden, notuleren en opvolgen van acties van het MT en de brede managementvergadering. Waar nodig adviseer je over of verzorg je de communicatie van de genomen MT-besluiten. Je werkt in het zelfsturende team van managementassistenten en samen met dit team draag je zorg voor een goede coördinatie en ondersteuning van onze inhoudelijke projecten als projectsecretaresse. Tenslotte ondersteun je de verenigingssecretaris en kun je daarbij op termijn als back-up functioneren.  

Wat breng jij?

Je kijkt met een frisse blik vooruit en omarmt vernieuwing. Je vindt het leuk om jouw rol te pakken binnen de ondersteuning van ons management en te zorgen dat de processen daarbij efficiënt verlopen. Je ziet knelpunten en benoemt deze, denkt in oplossingen en je doet verbetervoorstellen. Je werkt zelfstandig, je bent in staat meerdere taken parallel af te handelen en daarbij prioriteiten te stellen. Ook zie je de samenhang tussen  werkzaamheden, houdt overzicht en structuur. Je weet als geen ander hoe je zorgvuldig omgaat en communiceert met diverse belanghebbenden. Je bent een echte teamplayer en met je positieve uitstraling ben je het visitekaartje van de organisatie. Je beschikt over een afgeronde secretariële opleiding op minimaal MBO+ niveau. Foutloos zijn in de Nederlandse taal vind je vanzelfsprekend. 

Wat bieden wij jou?

  • Een spilfunctie in een informeel, leuk team waar hard gewerkt en veel gelachen wordt.  

  • Jij bent ons belangrijkste kapitaal: daarom is er ruimte en budget voor team- en persoonlijke ontwikkeling.
  • Wij starten standaard met een contract voor een jaar, waarbij het onze intentie is om na een jaar te verlengen.
  • Een contract voor 32 uur per week, een dagdeel minder werken is bespreekbaar. De werkdagen zijn dinsdag tot en met vrijdag. Gedeeltelijk vanuit huis werken is op bepaalde dagen mogelijk.
  • Een salaris van minimaal 2.786,- tot 3.631,- euro (o.b.v. 40 uur), afhankelijk van opleiding en ervaring.  
  • Uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden, met onder andere de mogelijkheid om maximaal 24 vakantiedagen (o.b.v. 40 uur) bij te kopen, laptop en telefoonregeling, etc. 
  • Wij vinden het belangrijk om iedereen die bij ons werkt de ruimte te geven om zichzelf te zijn, want iedereen heeft een unieke achtergrond, persoonlijkheid, perspectief en kwaliteiten.   

Wil je meer weten?

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Simone Veldhuizen, managementassistente, tel: 06-18190408. Heb je belangstelling voor deze functie dan kun je jouw curriculum vitae met een video of motivatiebrief sturen naar: HR@vogelbescherming.nl onder vermelding van ‘Vacature Managementassistent’. De reactietermijn loopt t/m donderdag 16 november 2023. De eerste gesprekken zullen plaatsvinden op 21 november 2023 (ochtend) en het tweede gesprek op 23 november (ochtend). Graag vragen we je hiermee rekening te houden.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Onze missie

Vogelbescherming Nederland komt op voor in het wild levende vogels en hun leefgebieden. In Nederland en wereldwijd. Samen met mensen die bescherming van vogels en natuur belangrijk vinden. Zo dragen we bij aan het behoud van de natuur en aan een leefbare wereld.

Bekijk hier onze missie en visie

Onze strategie

Vogelbescherming is onderdeel van Birdlife International. Een mondiaal netwerk van partners die gezamenlijk optrekken in het beschermen van vogels en hun leefomgeving. We werken volgens het principe van ‘science based conservation’. Dit betekent dat kennis en het opdoen van nieuwe kennis voor ons belangrijk is.

Bekijk hier onze strategie