Navigatie overslaan
Alle activiteiten

Vogels in de buurt: het Achtereinds Laag

Vaak zijn vogelexcursies in een nationaal park met uitgestrekte bossen, plassen, heide of duinen. Maar soms is het ook leuk om een klein gebiedje ‘om de hoek’ te verkennen, waar je bij wijze van spreken normaal gesproken de hond uitlaat, zonder je bewust te zijn van alle leuke vogels die er zijn. Deze excursie gaat naar zo’n klein maar fijn stukje natuur. Het gaat hier om het Achtereinds Laag, ten zuiden van Eindhoven, waar een plas-dras gebiedje is aangelegd en wat akkers zijn terugggegeven aan de natuur. Door de afwezigheid van veel begroeiing is dit perfect voor pioniers zoals de kleine plevier, maar hebben ook steltlopers en eenden de plasjes ontdekt als tussenstop tijdens de trek. Tel daarbij lokale broedvogels als oeverzwaluw, geelgors, grasmus, roodborsttapuit, boompieper en boomleeuwerik en je merkt al: ook in kleinschalige gebiedjes als deze valt al veel te vogelen!

Foto Boompieper: Jelle de Jong

Aanmelden

Details

Activiteit

Wandelexcursie

Organisatie

Vogelbescherming Nederland

Onderwerp

weidevogels, heidevogels

Doelgroep

Alle leeftijden

Startpunt

Achtereindsestraat Waalre
Parkeren langs de rand van de weg op de Achtereindsestraat, net voorbij de boerderij met huisnummer 3. Startpunt is op de kruising van asfaltweg, fietspad en zandpad. Voor navigatie: Achtereindsestraat 3, Waalre, ingeven en dan de boerderij voorbij rijden tot de asfaltweg overgaat in een zandweg.

Duur

2 uur

Bijzonderheden

Wandeling is ongeveer 3,5 km. Er is een telescoop aanwezig. Het gebied kan deels behoorlijk modderig zijn, dus trek wandelschoenen of laarzen aan als er recent regen gevallen is.

Toegankelijk met rolstoel

Nee

Kosten

Nee

Aanmelden
Uw gegevens
Titel
Controleer svp goed of uw e-mailadres correct is. U krijgt alle benodigde informatie over uw activiteit per e-mail. U kunt uw e-mailadres niet achteraf corrigeren. Wilt u meedoen maar woont u in het buitenland? Stuur svp een e-mail aan info@vogelbescherming.nl.
Privacy Waarborg
Kijk hier hoe Vogelbescherming omgaat met je persoonlijke gegevens.

Toon alle activiteiten

In de omgeving