Help mee Europees Landbouwbeleid te veranderen

De Europese Commissie bereidt een nieuw Gemeenschappelijk Europees Landbouwbeleid voor. Dat beleid bepaalt de toekomst van de landbouw en de voedselproductie, ook in Nederland. Veel Europese natuurorganisaties maken zich grote zorgen over de kaalslag op het platteland veroorzaakt door het huidige landbouwbeleid. Niet alleen vogels en natuur delven het onderspit, ook veel boeren komen in de problemen. Laat uw stem horen om dat te veranderen!

De Europese Commissie heeft een publieksconsultatie opgezet waaraan iedereen kan meedoen. Hoe meer mensen laten weten dat het zo niet langer kan, hoe beter. Natuurorganisaties in heel Europa voeren daarvoor campagne onder de noemer Living Land. In Nederland wordt dat gecoördineerd door Natuurmonumenten, Wereld Natuur Fonds en Vogelbescherming. Vogelbescherming staat al jaren op de bres voor een ander type natuurinclusieve landbouw via Red de Rijke Weide.

Om het u gemakkelijk te maken, hebben we antwoorden gegeven op de 5 meest relevante vragen die de EU aan het publiek stelt (van de 34). Simpel, als u hieronder uw naam en e-mailadres invult en klikt op 'ik doe mee', onderschrijft u deze antwoorden en verstuurt u ze naar de Commissie. Als u klikt op 'zeg ja tegen een andere/leefbare landbouw’, leest u wat die 5 antwoorden behelzen.

Zelf antwoord sturen naar Europa?

Wilt u geen gebruik maken van onze antwoorden en zelf meedoen met de publieksconsultatie van de EU? Dat kan hier.

Wilt u reageren namens een organisatie?

Als organisatie (natuurorganisatie, vogelwerkgroep, enz.) kunt u ook reageren. Dat kan kort en simpel: ga naar de Living Land website. Scroll naar beneden en geef aan dat u namens een organisatie reageert. Vul de vakjes op het formulier in, en laadt het Logo van uw organisatie. U kunt ook zelf een korte opinie formuleren. Met het verzenden onderschrijft u de visie van de aangesloten natuurorganisaties onder Living land en wordt dat aan de Commissie gemeld.